2321 Hulde aan de Deen

W We hebben vandaag het laatste bloemetje bij de Deen gekocht. Vroeger noemden we deze winkel aan de Graaf Willemlaan de kleine Deen, maar nu de grote Deen een Albert Heijn is geworden, is de kleine Deen gewoon de Deen. Dat geldt maar voor een paar dagen want dan wordt het de DekaMarkt, zoals curieus genoeg nu al op het bonnetje staat. Hoe doen ze dat? Hebben ze soms de hele winkelvoorraad verkocht, want naar ik begrepen heb blijven alle panden in handen van de Deen, nu opeens vastgoedhandelaar. Dat is lekker thuiskomen.

Een lokale vriend vraagt of ik bij wijze van afscheid een hulde aan de Deen wil schrijven. Dat kan natuurlijk: Hoppa! Hulde aan de Deen! Het staat! Jullie hebt ons met je 88 filialen altijd goed en vriendelijk geholpen en het is met spijt in het hart dat we nu afscheid moeten nemen. Veel geluk voor de mannen met het geld en alle geluk voor de medewerkers die gwoon in hun eigen filiaal kunnen blijven werken. Waar kom je dat nog tegen, zo’n ruimhartig gebaar in coronatijd? Gelukkig hebben de supermarkten de laatste jaren goed geboerd. Dat helpt, maar genoeg daarover. Laten we ons hart openstellen voor de toekomst en Albert Heijn, DekaMarkt en Vomar Voordeelmarkt van harte welkom heten in Waterland.

AH maakt al fijne reclame met het lekkere van Albert Heijn en het goede van Deen. Ze beloven dat de Krustie broodjes en de West-Friese broden blijven en ook de knoflooksaus en de Beemster Valery-aardappels van boze boerin Astrid Francis mogen blijven en van mijn favoriete Beemsterkaas snijden ze zelfs grotere plakken! Nou ja, we zien wel. Ik hou wel van verandering en als het mag dan ben ik ook nog blij met de komst van Albert Heijn, met name met het feit dat we hier in Monnickendam nu de keuze hebben uit twee verschillende supermarkten. Daar kan niemand bezwaar tegen hebben, al moeten zowel Dekamarkt als AH wel fatsoenlijke salarissen gaan betalen, zodat de mensen er niet op achteruit gaan! Fijne dag!

Ate Vegter, 14 oktober 2021

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s