2323 Majesteit! Burgemeester!

Ik maak me zorgen, over de woningnood, de gasprijs, de groeiende armoede en de komende koude winter. Laat het geen winter van ontevredenheid worden. Maar wat kan ik doen? Misschien kan ik een brief aan de koning schrijven.

Beste Willem Alex, Wij waren veertien en juist lekker aan het voetballen toen je geboren werd. We waren hartstikke blij, want nu zou er eindelijk weer een koning komen na al die koninginnen! We vonden dat leuk en toen scoorde ik ook nog, wat anders nooit gebeurt, maar iedereen was een beetje van slag.
Nu is het dan eindelijk zo ver en ik heb u altijd met rust gelaten, maar ik maak me zorgen. Ga eens met Mark praten over het minimumloon. Dat moet echt omhoog. Ik bedoel, een postbode wordt een postbesteller en nu kan hij niet eens meer leven van zijn loon. Dat is toch niet normaal, majesteit? Ik waardeer het dat u een paar van de kinderopvangtoeslagouders thuis hebt ontvangen, maar u wilt straks toch niet al die mensen over de vloer die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen? Dat worden er echt te veel. Doe wat u kan. Praat met Mark.

Beste Mark, Wat goed dat je ondanks alles nog steeds op de fiets naar je werk gaat, maar fiets effe door naar Paleis Noordeinde, want hij wil met je praten. Luister goed naar hem. Hij heeft een plan.

Lieve Sigrid, Wat goed dat je in de rechtszaal zo dapper gesproken hebt over je angsten. Ik hoop echt dat ze je nu met rust laten, je doet het prima! Praat eens met Mark. Hij is om, denk ik. Koppel wel gelijk de uitkeringen en smeed het ijzer nu het heet is.

Beste Marian, Wat goed dat je met iedereen mooie wandelingen hebt gemaakt door onze prachtige gemeente. Je hebt kunnen zien met hoeveel plezier de mensen hier wonen, maar ook dat er nog behoefte is aan meer woningen. Ik weet het ook niet, maar misschien is het een idee om huizen te gaan bouwen op het Galgeriet. Fijne dag!

Ate Vegter, 16 oktober 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s