2325 Kopjes geven

Het is mooi weer en we gaan naar kattencafé Kopjes in de Marco Polostraat 211 in de Baarsjes bij het Mercatorplein. We parkeren voor de deur en gaan naar binnen. ‘Miauw,’ zeg ik en ze lachen, maar ze hebben het ook erg druk. Hebben we gereserveerd? Nee natuurlijk. Ze zitten vol. Helaas gaan we weer naar buiten. Bij de buren op 215, Wild Whiskers, kopen we een katten T-shirt en wat dito speeltjes. We lopen naar de Jan Evertsenstraat en gaan dan maar lunchen bij eetcafé Barbaarsch. Het is er koud en het duurt allemaal erg lang, maar ze hebben wel leuke spelletjes en het eten is lekker, tosti, broodje kroket, broodje Baarsch, allemaal prima. Wel valt mij op dat ze ook hier hele dikke boterhammen snijden, maar dat is modern en hip. Ik herken ook de overdadig toegevoegde overheerlijke mosterdsaus, die ik zelf van de week bij Albert Heijn gekocht heb bij gebrek aan echte mosterd in een tube. Hoe vreemd kan het lopen.

We rekenen af en komen in de auto weer een beetje bij van de kou. We gaan naar de kralenwinkel op de Rozengracht. Het is op nummer 54, maar voor we zover zijn staan er vier motoragenten midden op de weg. Ze laten ons er wel langs, maar even verder staan vier politieagenten te paard. Ook daar kunnen we langs, maar in de verte zie ik een angstaanjagende menigte aankomen over de hele breedte van de Rozengracht. We googelen een demonstratie tegen de woningnood, een woonprotest heet dat tegenwoordig. Ik kan hier nu wel parkeren, maar dan zijn we zo een paar uur verder en we laten de kralenwinkel vallen als een baksteen.

Ik keer om en rij terug over de Prins Hendrikkade. Die is even verderop ook afgezet en we slaan rechtsaf en rijden over de Quellijnstraat en de Gerard Dou weer terug naar de hoofdroute, stapvoets en tussen duizend fietsen. We komen drie Albert Heijns tegen. Het is mooi weer, een heerlijke stad en wat zitten de mensen toch gezellig op de terrasjes. Heerlijk om zo naar huis te rijden. ’s Avonds eten we risotto met salade bij Jens. De kinderen gourmetten met het nieuwe gourmetstel, donderdag vijf euro bij de Noppes. Na het eten maken we nog een nachtwandeling over de vesting en de haven. Fijne dag!

Ate Vegter, 18 oktober 2021

2 Comments

  1. Een avontuurlijke tocht door het rebelse Amsterdam. Het is en blijft een bijzondere stad. En die dikke boterhammen vind ik een slechte zaak. Het haalt vaak een deel van de smaak van het beleg weg, dat vaak grotendeels bestaat uit groenvoer. Ik denk dat het te maken heeft met de kosten.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s