2326 Gelijkspel

Het is een lome zondag met weinig aan de haak. Feyenoord heeft zaterdag al gelijkgespeeld tegen RKC, waar ze in Brabant blij mee zijn, maar wat in Rotterdam als een verlies gevoeld wordt. En dan moet je de zondag nog door. Ik moet op deze laatste Deensdag nog even naar de Deen want ze hebben geen koffiefilters en geen mosterd in een tube bij AH, maar de koffiefilters zijn ook daar uitverkocht. Nu maar wachten op de Dekamarkt. Soms moet je in het leven wat geduld opbrengen. Dat is niet erg. We willen alles hier en nu, maar er is veel voor te zeggen om af en toe te moeten wachten.

De rest van de zondag glijdt uit mijn handen. Omdat Piep bij een vriendinnetje logeert blijft het huis stil als een gesloten kermis. Je ziet de mogelijkheden, maar er gebeurt niets. We kijken een paar delen van The Killing. Seizoen 3 is nu beschikbaar en Sarah Lund is nog even intrigerend als altijd. Een van de beste series ooit gemaakt.

Maandag is weer een andere dag. We gaan straks naar het ziekenhuis voor de uitslag van de scans. Ik denk dat het allemaal ietsje achteruit gegaan is, dat de uitzaaiingen weer iets meer terrein veroverd hebben. Ik ben er nogal rustig onder, maar het kan tegenvallen, net zoals je van RKC kan verliezen. Als het meevalt dan gaat het langzamer dan ik verwacht, maar dat verwacht ik niet. Ik denk dat het iets achteruit gegaan is en als dat ook zo blijkt te zijn dan spreken we van een gelijk spel. Je hebt gelijk, maar het voelt als verlies.

Goed. Net terug van het ziekenhuis. De uitslag viel mee. Het beeld is ongeveer hetzelfde gebleven, met alleen een nieuwe uitzaaiing in het bekken. Wel is de PSA opgelopen. Beter dan een gelijkspel, maar ook verlies. Op weg naar huis luisteren we naar de klassieke Top 400 op Radio 4. De Turkse Mars van Mozart wordt gespeeld en onmiddellijk hoor ik mijn broer Wobbe, want die speelde dat als geen ander. Het troost mij diep dat hij die nu al bijna vier jaar dood is evenzogoed in mijn hoofd de Turkse Mars van Mozart komt spelen. Dat voelt als winst.

Ate Vegter, 19 oktober 2021

Advertentie

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s