2328 Het Schouw

Ik keek van de week even naar Jinek, waar André van Duin te gast was. Hij werd in het zonnetje gezet vanwege de Televizier-ster die hij heeft gewonnen. Rondom hem zaten allemaal gasten die hem goed gezind waren. Het zou ook heel wat moeite gekost hebben om nu nog iemand te vinden die hem niet zou willen huldigen. Dat was vroeger wel anders, toen was het platte humor wat hij deed, samen met Corry van Gorp. Nu werd dat allemaal getransformeerd tot echt goeie grappen, waar het talent van André vanaf spatte. Hij zat er wat ongemakkelijk bij, bij zoveel eer. Het gesprek ging met liefde over zijn transformatie tot serieus acteur bij Hendrik Groen en zijn presentatie bij Heel Holland Bakt. Ook de magische klik met Janny in Denkend aan Holland, waarbij zij altijd lacht om zijn stoïcijnse grapjes, oogstte veel lof.

Bij al die transformatiehulde moest ik denken aan de nu vastgelopen werkzaamheden bij het Schouw. Was er hier niet sprake van eenzelfde verandering voor het leven, van een ingewikkeld knooppunt tot een zich soepel afwikkelende verkeersstroom? Ik herinner mij nog dat ik verontrust was toen ik hoorde dat het benzinestation naar de overkant verhuisde en ik vroeg mij al af waar ik komend van Amsterdam dan zou moeten tanken, maar tot mijn genoegen merkte ik dat het onmogelijke mogelijk werd gemaakt. Je kon nu van beide kanten het benzinestation benaderen. Ik ken maar weinig plaatsen waar dat ook het geval is. Geen eigenlijk.

Nu leek alles zich met groot gemak verder te ontrollen totdat de waterstand te hoog bleek en het plan terug moest naar de tekentafel. Ik heb geen idee wat je dan moet tekenen, maar misschien moeten de tunnels wat dieper of juist wat minder diep en wellicht leren ze er ook wat van voor de ondertunneling van de N247 bij Broek. Er is altijd wel een positieve les uit te trekken als er iets mis gaat. En mocht het mislukken dan kunnen we bij Garage Boom een amfibievoertuig aanschaffen. Dan redden we het zeker.

Ate Vegter, 21 oktober 2021

DCIM100MEDIADJI_0051.JPG

3 Comments

  1. Mijn eerste kennismaking met André van Duin was rond 1967 op een schoolfeest van mijn middelbare school in Den Haag. Hij was toen net een klein beetje bekend geworden als bandparodist. Op datzelfde schoolfeest ook nog Milly Scott en the Motions.
    Sweet old memories…..

    Geliked door 1 persoon

  2. Ja, deze Herman bedoel ik Ate – ik geniet regelmatig van zijn opmerkingen op jouw stukjes – is dat waar ‘lap op stuk’ vandaan komt?
    Waarschijnlijk niet, maar het schoot in m’n keel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s