2330 Onzeker

Het is allemaal mooi en aardig zo’n krantenwijk, maar het regent nu al uren en voor vanmiddag wordt niet veel beters verwacht. De krant die we vanmorgen in de bus kregen was ook al nat. Het kan mij eigenlijk niet veel schelen, maar ik vind het wel erg voor Piep. We doen het nu al een stuk sneller, maar zitten nog niet op het aantal minuten dat er voor staat. Op YouTube staan allemaal tips hoe je nog sneller kunt bezorgen, maar ik ben te eigenwijs om dat te lezen. Misschien moet ik dat toch maar eens doen.

We kunnen ook niet wachten tot het droog wordt want na de bezorging gaan we er twee dagen tussenuit. Ik heb nog niks geboekt, maar er zijn genoeg mooie steden in Nederland. Het moet wel een stad worden, want  wandelen in de natuur doen we alleen met vrienden. Laten we maar eens naar Zutphen gaan, die mooie stad in het oosten.

Misschien heeft het wel te maken met de brief van het ziekenhuis, die nu al twee dagen ongelezen op de keukentafel ligt, dat ik wat onzeker ben. In de brief staat de uitnodiging voor de intake voor de volgende behandeling met Ra 223. Dat is een radioactieve behandeling tegen mijn prostaatkanker, maar in plaats van dat ze zeggen dat ik dan en dan, daar en daar bij die en die moet wezen, wat gemakkelijk op één A4tje kan, sturen ze een brief van zeven kantjes. Ik hou daar niet van. Ik heb hem even vluchtig gescand om te kijken of de afgesproken tijd klopt, maar toen kwam ik per ongeluk ook wat bijwerkingen tegen, die ik normaal gesproken nooit lees. Als je dat ziet kunnen ze mij net zo goed direct door een vergiet persen.

Ik voel angst. Nog nooit voelde ik angst voor de kanker, maar nu wel voor de behandeling. Ik wil geen oudere man zijn met pillen en injecties en infusen en gevaarlijke behandelingen. Ik wil  naast mijn moeder zitten en mijzelf wegdrukken in de koesterende warmte van haar bontjas terwijl zij psalmen zingt.

Ate Vegter, 23 oktober 2021

Advertentie

3 Comments

  1. Door de vergrijzing zijn er talloze wat ouderen in dezelfde positie en daarom is het goed, dat je er over schrijft en van je hart geen moordkuil maakt! Mogelijk hebben eenzame mensen daar wat aan. De andere kant is dat jij gelukkig een uitnodiging hebt voor behandeling. Veel is namelijk verschoven door gebrek aan personeel in de medische zorg. Zware banen met vaak ongeregelde tijden. Daarom pleit ik er voor dat deze sector bij verkrijgen van een sociale huurwoning etc. op geringe woon- werkafstand voorrang krijgen ivm de huidige krapte en leegloop in de medische sector. Opleiden duurt jaren. Dit heeft niets te maken met Hollanders eerst, want ook de verse immigranten maken gebruik van deze onmisbare zorg, die anders blijvend sterk zal verslechteren

    Geliked door 1 persoon

  2. Kom op Ate..hou vast die levenskracht en optimisme, die ik altijd lees in je dagelijkse wetenswaardigheden. Je bent een voorbeeld voor velen!!!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s