2340 Noorderwoude

Ken je Noorderwoude? Vast wel toch? Het is een alleraardigst plaatsje in het boerenland, tussen de weilanden en de koeien, met levende en dode mensen en leuke lieve huisjes waar de levende mensen wonen en een begraafplaats waar de dode mensen liggen. Voor de begraafplaats staat een heel mooi kerkje, wat zeg ik, een heel mooi wit kerkje.

Waar het dan precies ligt vraag je, zodat je er eens naartoe kan? Wat een vraag! Noorderwoude ligt natuurlijk pal boven Zuiderwoude, bij de kerk van Zuiderwoude twee keer links, dan langs de koeien zo naar de kerk van Noorderwoude, de witte kerk van Noorderwoude. Let maar goed op want misschien zie je dan wel dominee Goedhart, of juffrouw Trottoir, of de familie Stamppot met dubbel p want die wonen allemaal in Noorderwoude, net als Timon en Theo en de familie Porselein. Ze hebben ook hun eigen bakker, bakker Krentenbol en natuurlijk, het is een dorp van deze tijd, hebben we ook een Bed & Breakfast. Zie je het voor je? Je kan er zo naar toe!

En mocht het nou komen staan te gebeuren dat je het niet helemaal kan vinden, omdat je een lekke band hebt of omdat je vader geen zin heeft om te rijden, dan weet ik nog wel een boekje waarin alles staat wat je over Noorderwoude moet weten. Het is geschreven en getekend door Klaas Jan Kwadijk en Harry Gentenaar en die twee samen weten echt alles van Noorderwoude en dat hebben ze opgetekend in een boekje en dat heet… Noorderwoude. Je kunt het vast wel kopen bij de Nimo en natuurlijk bij Klaas Jan en Harry zelf. Ik kan het weten, want ik heb het zelf gelezen en ik kan je wel dit vertellen: er gebeuren een hoop gekke dingen in Noorderwoude.

Ate Vegter, 2 november 2021

En fiets dan ook even door Zuiderwoude:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s