2341 Boodschappenpakket

Ik ben direct begonnen met sparen van zegeltjes voor het boodschappenpakket, dat ik nog ken uit de tijd toen ik in een vorig leven in de buurt van de C1000 woonde. Toen had ik geen werk en ook geen kerstpakket en nu ben ik met pensioen en krijg ik van de ABP zeker geen kerstpakket. Een kerstpakket is wat ik altijd het leukste aan werken heb gevonden en als de lokale supermarkt die taak op zich wil nemen maakt dat mij superblij en ik ga het zeker niet weggeven.

Ik heb veertig zegeltjes nodig. Van de ene medewerker krijg ik 3 zegeltjes bij een kassabon van € 39,73 en van een andere krijg ik twee zegels bij een bon van € 12,54: ook bij Albert Heijn is streng en soepel willekeurig over de mensen verdeeld. Afijn, ik krijg hier en daar nog wat zegeltjes van anderen en deze week heb ik dan mijn pakket opgehaald. Ik heb het met liefde uitgestald op tafel. Kijk, Perla koffie, niet zo goedkoop als Gwoon, maar misschien wel lekker. Wat is dit? Lenoir Unstoppables, geurbooster voor je was van Ariel. Gatsie! Dat ze zoiets onnodigs verzinnen! Oh! Lekkere chocolate chip cookies! Duyvis Strong Wasabi! Gelukkig zitten er ook een paar gewone dingen bij die we kennen zoals afwasmiddel, handzeep en billendoekjes. Soep van Hak en bosvruchtenthee van het huismerk. O ja, ik was al snel overgeschakeld op de huismerkspullen van Albert Heijn, maar dat is mooi tegengevallen. De pindakaas smaakt naar karton, echt waar, en de crackers zijn net iets te hard en te dun. Ik ben gelijk weer teruggaan naar Calvé en Lu. Beter is de vijand van het goede, zoals mijn goede vader zei.

Goed, je kunt je boodschappenpakket prima afgeven bij de Bolder, dan maak je er iemand anders blij mee, maar dat hoeft niet. Je mag er ook zelf van genieten. Ik spaar rustig verder voor het volgende pakket. Je krijgt nu al tien zegels gratis van Albert zelf, maar het zal toch nog wel even duren, want mijn schoonmoeder, met wie ik op woensdag altijd boodschappen doe, gaat liever naar de kleine Dekamarkt en ik moet zeggen, die voelt voor mij nu ook al heel vertrouwd.

Ate Vegter, 3 november 2021

Stille nacht:

http://www.atevegter.wordpress.com/178

Advertentie

4 Comments

  1. Herkenbaar verhaal. De tijd komt denk ik niet overeen met de datum van 3 november . Ik kan mij niet voorstellen dat je eind oktober al een kerstpakket hebt gehad. Misschien had je het beter midden december kunnen plaatsen.

    Like

  2. Een prachtige manier om ‘nieuwe’ of misschien wel niet zo goed verkopende producten aan de man/vrouw te brengen. Het zal hun verkoop zeker geen kwaad doen en heeft ook een bindende factor. Slim zaken doen dus!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s