2344 Uitcheck gemist

Piep gaat tegenwoordig met de bus naar school in Edam. De Triade is een prachtige school, leuke vakken, veel creativiteit en techniek en veel vriendinnen. Het gaat heel goed, maar een paar weken geleden is ze vergeten uit te checken. Ze belt mij in paniek: ‘Wat moet ik doen, papa?’ ‘Niets aan de hand meis, kom maar naar huis, gaan we regelen.’

Ik ga naar de site en zoek naar uitcheck gemist. Nadat ik ben ingelogd moet ik opnieuw alle gegevens intypen. Ik word daar kriegel van. De gemiste uitcheck staat vermeld, maar nog niet op de plek waar je het instaptarief van € 4, – kunt claimen. Dat kan een paar dagen duren. Een paar dagen later probeer ik het opnieuw en daarna vergeet ik het. Ze maken procedures zo ingewikkeld dat je het laat zitten en zij het geld opstrijken. Ik word daar chagrijnig van.

Dinsdag heeft Piep haar zelfgemaakte telefoonhouder in de bus laten liggen. Ik ga naar de lost & found en denk nu ook weer aan de vergeten uitcheck. Ik probeer het opnieuw. Ik kan het nu claimen maar moet wel even bellen. Er wordt vrij snel opgenomen. Ik heb de ov-chipkaart nodig. Piep haalt hem uit haar telefoonhoesje en geeft hem aan mij. Ik lepel alle gegevens op. Het kost nog wat tijd, maar dan is het opgelost. Ik meld Piep het succes en ze vraagt of ik de ov-chipkaart in haar portemonnee wil doen, die zit in haar rugzak. Ik pak de rugzak en vind de portemonnee.

Ik doe de kaart in het enige lege vakje en zie alle andere pasjes en kaartjes en opeens slaat het door mij heen dat dit de portemonnee is van een jong meisje, razendsnel op weg naar volwassenheid. Steeds groter wordt haar wereld en steeds meer zal ze die zonder ons en met haar vriendinnen ontdekken. Steeds meer zullen wij haar loslaten. Ik voel pijn, weemoed en trots dat we nu al zo ver gekomen zijn. Go girl go, denk ik en doe gauw de rugzak weer dicht.

Ate Vegter, 6 november 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s