2345 Seriemoordenaar

Het is zaterdagmorgen. De wereld is rustig en vredig, althans hier in Monnickendam. Het is zo’n heerlijke dag zonder echt weer of afspraken. Tommy zit op de steiger, misschien denkt hij dat ik nog een visje voor hem vang. Lilly zit op het terras, ze kijkt schuin omhoog naar Bob, die als een ware acrobaat over de pergola balanceert, op zoek naar z’n baasjes, maar die staan met camperpech op de parkeerplaats bij de Pierenbaan, waar ik zojuist tevergeefs geholpen heb. Inmiddels zijn ze dankzij de ANWB weer op weg.

Ik wil maar zeggen, voor de echte spanning in het leven moet je hier niet zijn, daarvoor hebben we een Netflix-abonnement, waar achter elke deur een moordenaar kan staan of een rechercheur met een drankprobleem of een zieke vrouw, want overal is wel wat aan de hand. Met veel plezier kijken we momenteel Follow the Money, een serie over banken, geld en macht, over afpersing, kleine criminaliteit en grote jongens die hun mannetje hebben voor het vuile werk. Met verrassende plotwendingen en goed opgebouwde spanningsbogen. Dat klinkt een beetje technisch, maar je verveelt je niet. Squid Game kijken we ook, maar dat is zo cartoonesk opgezet dat ik het niet echt serieus kan nemen. Ik ernaar uit nieuwsgierigheid, maar waarom het nou zo’n hit is, geen idee. Ik vind het er nogal fake uitzien. Misschien is het de spanning van de ook in stripverhalen alom aanwezige dood.

Verder hebben we Downton Abbey, The Crown, Bridgerton en Undercover al gezien en net nog seizoen drie van The Killing. In mijn eentje kijk ik dan nog graag naar Israëlische series als The Spy, Shtisel, Hit and Run, Fauda en When Heroes Fly. Op dit moment kijk ik naar Black Space, over een aanslag op een middelbare school, gepleegd door de leerlingen zelf. Ik kan nog wel even doorgaan met al die titels, maar het is tijd. We gaan de markt en daarna naar Amsterdam.

Ate Vegter, 7 november 2021

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s