2347 Doe het zelf

Het is maandag. De saaiste en meest onderschatte dag van de week. De barometer loopt eindelijk weer op en er zijn wat kleine klusjes te doen en een grote klus. Ik zie altijd erg op tegen grote klussen, maar ze zijn buitengewoon bevredigend wanneer ze klaar zijn. Zover is het nu nog niet. De sifon van de wastafel in de badkamer lekt. Echt iets voor mij. De laatste keer dat hij lekte heb ik het lekken gestopt door een kleine draai aan de sifon te geven. Als door een wonder bleef het toen droog, maar nu werkt dat niet meer.

Ik draai alles los en leg het op volgorde op tafel, want ik ben ook iemand die dan net een onderdeel vergeet. Op dat moment appt vriend Jee met de zachte Gee: ‘Hebben jullie stroom?’ ‘Yep, jullie niet?’ ‘Liander is vandaag aan het werk van 9 tot 3’ ‘Nou zeg! Hier is zo nodig een matig warme werkkamer beschikbaar. En altijd vers gezette koffie natuurlijk.’ Even later komt Jean in zijn werkkleding (pyjamabroek met overhemd en colbertje) en met zijn laptop en stroopwafels de stemming opvrolijken. Hij gaat zoomen in de werkkamer en ik zet koffie. Daarna ga ik naar de winkel van meneer De Jong, hij ruste in vrede, voor een nieuwe sifon. Ik heb geen idee hoe dat gaat dus ik neem alles maar aan elkaar geschroefd mee.

Ik loop de gezellige winkel binnen en voor ik het weet sta ik met een nieuw setje in mijn handen. Precies wat ik nodig heb voor € 25,34. Ik sta perplex. Hoe kan dat toch dat ze altijd alles maar gewoon op voorraad hebben? Ik bedoel, er staat wel eens een vrachtwagen voor de deur, maar dit is niet normaal. Er moet een speciale doe-het-zelf-engel zijn. Dat kan niet anders. Ik reken af en neem het ding mee naar huis. Ik zet het vast aan de wastafel en de afvoer. Niet te strak aandraaien. Vast is vast, zoals mijn goede vader zei. Ik draai de kraan open en het werkt weer als dinsdag. Dan is het tijd voor de krant.

Ate Vegter, 9 november 2021

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s