2349 Feyenoord

Ik schrijf niet vaak over voetbal, maar ik kijk er wel graag naar. Ik heb zestien jaar van mijn jeugd in Rotterdam gewoond en ben altijd Feyenoord-fan gebleven. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar daarom des te leuker bij succes. Ik heb het niet vaak over voetbal maar nu Feyenoord virtueel bovenaan staat in de competitie, moet ik toch mijn vreugde met jullie delen. Wat is dat eigenlijk, virtueel bovenaan staan? Je kent de uitdrukking van Jean Nelissen die renners virtueel in de gele trui liet rijden, wanneer de achterstand in een voorsprong was omgezet terwijl ze nog niet bij de meet waren.

Feyenoord staat momenteel op de derde plaats met 25 punten, na Ajax en PSV met ieder 27 punten. Maar Feyenoord heeft een wedstrijd minder gespeeld en als ze die winnen hebben ze 28 punten en staan ze echt bovenaan. Dat gebeurt zo zelden dat het wel in de krant mag.

En dan heb ik het nog niet over de manier waarop, want daar ga ik het nu over hebben, in de krant van AZ. Cyriel Dessers kennen jullie nog wel van Heracles, want toen deed hij het ook al, scoren in de laatste minuut, met daarna die fantastische brede lach en dat mooie zangerige Vlaams. Een jongen naar mijn hart. Ik kon mijn geluk niet op toen hij bij Feyenoord kwam. Ik wist dat hij het ook hier ging maken in de laatste minuten en deze week is mijn droom uitgekomen. Vier keer scoort hij in de tweeënnegentigste minuut en drie keer maakt hij daarmee het winnende doelpunt. Geen droomstart maar een droomslot voor Arne Slot tegen AZ. Een zoete wraak voor zijn onbarmhartige ontslag.

Voor AZ zijn de druiven wel zuur. De top drie uit zicht na late dreun, kopt de krant maandag eufemistisch. Ja, dat kun je wel zeggen, als je nog niet eens in het rechter rijtje bovenaan staat. Sorry, dat ik het zo inwrijf, maar het moest even, want het tij kan zomaar keren. Dat weet ook Feyenoord maar al te goed.

Ate Vegter, 11 november 2021

ik zou eigenlijk…
www.1001gedichten.wordpress.com/102

P.S. Lief is tot en met zaterdag met haar collega’s naar Paris Photo

Advertentie

4 Comments

  1. Als mede Feyenoord supporter kan ik verzekeren, dat je dan een geharde ziel krijgt. Telkens opnieuw moet je teleurstellingen verwerken, waardoor je als persoon groeit. Dat onderscheidt de F supporter van de meeste andere clubsupporters (misschien met uitzondering van die uit Den Haag 🙂 ).

    Geliked door 1 persoon

  2. Als meisje van 6 al met haar papa
    in het Feyenoord stadion. En dat stadion blijft!! Ben ook nog steeds een rustige Feyenoordfan…waar ik ook ben. Noem het zelfs in Frankrijk met trots. Je suis une enfant de Feyenoord. Dank Ate voor je mooie colomn; groet Adrienne

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s