2351 Als de kat…

Kijk. Het is niet zo dat Lief hier de kat is en wij de muizen, dat is een metafoor, maar het is wel zo dat als Lief in Parijs zit wij hier de teugels wat laten vieren. Dat is ook een metafoor. We nemen het er even van. Maak je geen zorgen. We geven keurig de plantjes water en we hebben de laatste twee uur ingeruimd om op te ruimen, te dweilen en te stofzuigen. Maar nu nog niet. Donderdag is het gelijk raak en gaan we patat halen. Bij de Dolfijn is het heel druk dus gaan we bij uitzondering naar Bob & Co, waar het meer dan rustig is. Het is er stil. Wat is dat? Is er iets met Bob wat ik niet weet? We zijn zo geholpen. Het is heerlijk.

Vrijdag is een fijne dag. Piep is vroeg vrij en we gaan naar Volendam om wat Sinterklaas- en kerstinkopen te doen. Piep gaat naar tekenles en dat geeft mij mooi de gelegenheid om ook nog wat geheime sinterklaasoperaties uit te voeren. Na de artistieke werkzaamheden kleden we ons voor het diner, wat we bij Van de Valk Volendam in Katwoude gaan savoureren. Het is er om zes uur onverwacht druk, maar we hebben gereserveerd en we genieten met volle teugen van al het lekkers. Je mag er vanaf je veertiende werken, dus dat belooft wat.

Na het diner kijken we naar het tweede deel van Fantastic Animals and where to find them en daarna gaan we lekker vroeg naar bed, om vanmorgen pas heel laat op te staan. Wat een leven! We gaan samen uitgebreid ontbijten, maar stiekem missen we mama wel heel erg… Om twaalf uur gaan we straks naar de landelijke intocht van Sinterklaas kijken en om twee uur gaan we hier naar de Haven waar de Sint ook verwacht wordt. Dan gaan we boodschappen doen en ik weet nog niet wat eten en dan gaan we zoals gezegd het hele huis schoonmaken. Om half tien halen we dan Lief van de trein. Fijne dag!

Ate Vegter, 13 november 2021

2 Comments

  1. Gisteravond je openhartig filmpje bekeken. Leuk om na het lezen van al je dagelijkse stukjes, ook je stem eens te horen. Het was voor mij een indrukwekkend verhaal
    Theo

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s