2353 Lunchen

Ik heb net koffie gezet en ben de vaatwasser aan het uitruimen. Piep maakt haar lunch klaar en snijdt met de kaasschaaf de jonge kaas die ze zelf zaterdag op de markt gekocht heeft. Tegenwoordig moet ik goed opletten wat ze allemaal zomaar van haar eigen geld betaalt en wat ik dan weer aan haar moet overmaken. Het is allemaal net echt. Het is echt. Ik schenk de koffie in. Dan komt de vraag:

‘Wat doen we eigenlijk volgende week dinsdag?’
‘…’ Ik heb op de vroege morgen geen idee over volgende week dinsdag. Ik weet nog niet eens wat ik vandaag ga doen.
‘Dan ben ik vrij.’
Ik weet dat ze morgen vrij is en dat ze bij Lief stage gaat lopen en nu schiet mij te binnen dat ze ook volgende week dinsdag vrij is vanwege de Triadedagen, de dagen waarop de school dicht is zodat ze de achtstegroepers kunnen ontvangen en voorlichten.
‘Naar een museum?’ Ik stel het voor terwijl ik weet dat mijn relatie met musea nogal gebrouilleerd is. Afgelopen zaterdag nog zouden we samen naar het Stedelijk, maar ondanks mijn betaling komen de kaartjes maar niet. Ik heb er geen werk van gemaakt vanwege de intocht van Sinterklaas, maar het zit mij toch dwars en nu voel ik weer hoe stom ik het vind, ook al gaat het maar om het verwaarloosbare bedrag van de toeslag voor een of andere tentoonstelling waarvan ik niet eens weet welke. Dat dus.
‘Nee hoor, geen museum,’ zegt Piep.
‘Wat wil je dan doen? Doe maar een voorstel.’
‘Lunchen.’ Ze zegt het met een achteloosheid die veel bloot geeft over onze vertrouwdheid in lunchaangelegenheden. Zonder nadruk of vraag.

‘Oké,’ zeg ik. Ik geef me over. Het lijkt mij ook wel wat, maar misschien kan ik van de week toch  nog proberen de route om te buigen naar het Moco Museum, want daar wil ze ook graag heen en daar kunnen we ook wel lunchen, maar het is steeds uitverkocht. De Koperen Vis kan natuurlijk ook, zolang ze er geen feesten geven, maar daarvoor is in deze tijden allerminst aanleiding of gelegenheid. En dan heb je ook nog Beuqz en De Waegh. We gaan lunchen. Het zal wel goed komen, zo’n dagje samen.

Ate Vegter, 15 november 2021

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s