2355 Rien van ter Vorsel 1951 – 2021

Buurman Rien is overleden. We lazen het bericht van Ria gisteren op Facebook. We wisten natuurlijk al lang dat hij ziek was maar toch komt zo’n bericht aan als een donderslag. De dood is zo’n grote stap. Je kunt het niet begrijpen. We zullen hem missen op de buurt.

We kwamen misschien niet zoveel bij elkaar over de vloer, maar we spraken elkaar altijd wel even op straat, wanneer hij net gerend had of een flink stuk gefietst, wanneer ze net weer terug waren van een van de vele uitstapjes die hij nog zo graag deed de laatste tijd, of wanneer hij met de honden een stuk had gelopen. De laatste dagen zagen we hem al minder. Ik heb veel en vaak met hem gepraat, over zijn werk in Groningen, waar hij iets deed met gezondheid en voedingssupplementen. Ik begreep het niet helemaal, maar hij was er enthousiast over, zoals hij altijd enthousiast en vriendelijk en aanmoedigend was.

Een paar jaar geleden liep ik zelf ook nog een beetje hard, rond de Vesting en het Hemmeland en zo, niet echt ver en met veel moeite, maar Rien haalde mij in 2017 over om ook mee te doen aan de Sint-Nicolaasloop Monnickendam, een hardloopwedstrijd over vijf kilometer, waarbij de prijzen uitgedeeld worden door Sint Nicolaas zelf. Het was mijn eerste en mijn laatste officiële wedstrijd, maar zonder de steun en aanmoedigingen van Rien had ik het niet gedaan en nooit gered. Zo werkte zijn enthousiasme gemakkelijk aanstekelijk.

We zullen hem missen op de buurt, zijn optimisme, zijn verhalen en vooral ook zijn lach. Alle liefde, steun en sterkte voor Ria en de kinderen. Dag Rien! Je was een goeie buur!

Ate Vegter, 17 november 2021

De Sint-Nicolaasloop:
www.atevegter.wordpress.com/862

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s