2360 De geur van kerst

Het is een dag van verveling, waarop alles al gedaan is. Alleen de boodschappen nog, maar dat kan later. We hoeven niet met de kinderen naar Artis, want de andere ouder. Willen we dan naar de Bijenkorf, want we hebben nog een tegoedbon van kerst vorig jaar. De Bijenkorf op zaterdag? Nee, dankjewel. Zullen we dan even naar de Noppes in Purmerend, dan kunnen we gelijk die spullen wegbrengen. Naar de kringloop? Ja, dat kan altijd. Je weet nooit wat je tegenkomt.

We vliegen met de Volvo naar de Flevostraat en laden eerst de troep uit die we voor dit doel verzameld hebben. Ik zie een oranje Billie staan, die officieel Victor Veilig heet en die het verkeer tot slow maant. Ik vraag of hij te koop is, maar zij noemen hem hier Harrie en hij beschermt hen tegen wat dan ook. Oké, ik snap het. Ik zou hem ook niet wegdoen.

Binnen staan de kerstbomen ons als arme weeskinderen aan te staren. Ze willen zo graag mee naar een warm en gezellig huis en Lief ziet het wel zitten zo’n kunstboom zonder al die op te zuigen naalden achteraf, maar ik ben onverbiddelijk. Ik wil een echte boom zodat je de kerst kunt ruiken. Lief gaat naar de kledingafdeling en ik loop naar de boeken, maar ik voel geen drang om iets te zoeken.

Ik loop door naar de platenafdeling, op zoek naar al die elpees van de Golden Earring en de Beatles die ik nog niet heb en op zoek naar dat ene singletje van Bobby Gentry waarover ik las in de Volkskrant: Ode to Billy Joe, waarin Billy Joe MacAllister van de Thallahatchie brug afspringt. Maar ja, je moet niet gaan zoeken naar iets specifieks, want dat vind je nooit. Je moet open staan voor het leven en kijken wat je tegenkomt. Ik vond dan ook niet wat ik zocht, maar er gebeurde wel iets anders.

Ate Vegter, 22 november 2021

De dag dat Kennedy werd vermoord:
https://atevegter.wordpress.com/2017/11/22/859-22-november-1963/

4 Comments

  1. Ja, je laat me hangen…
    Ten eerste, wat zou je met Billy hebben gedaan? Want als je hem in de straat zet, is tie ‘s morgens weg natuurlijk.
    Ten tweede, WAT gebeurde er?
    Such a final sentence drives me crazy!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s