2363 Thuiswerken

We zijn weer thuis. We kunnen weer uitslapen. Het scheelt Lief anderhalf uur reistijd per dag. Drie kwartier ’s morgens en drie kwartier ’s avonds. Een deel daarvan kunnen we gerust offeren aan Morpheus, de God van de slaap, want een goede slaap is meer waard dan geld en goederen.

Piep is deze week ook thuis. Er zijn minstens drie corona-kids in haar klas gesignaleerd en dat betekent dat ze nu de hele week online les hebben, behalve techniek en gym, dat vinden ze te moeilijk om digitaal aan te bieden, vermoed ik. Het begroot me zo voor die kinderen, zou mijn moeder zeggen, want die mocht zelf na de lagere school niet doorleren van haar vader en ze dacht haar hele leven dat wij nergens gelukkiger waren dan op school.

Vandaag was toch al een bijzondere dag, want omdat de school de achtstegroepers wil uitnodigen voor een kennismaking, mogen de eigen leerlingen stage lopen bij een familielid. Goed bedacht en zorgvuldig voorbereid, als ik kijk naar het werkstuk en de opdrachten die Piep over de stage moet maken. Maar nu zitten we wel een beetje met de handen in het haar, omdat Lief thuis werkt. Ze hebben samen bedacht dat de stage ook heel goed thuis kan plaatsvinden, want dat is immers de werkplek.

Nu wilde ik een afspraak maken met Piep omdat ik voor haar een strippenkaart moet regelen voor de paardrijlessen en ik zeg uit de grap tegen haar: ‘Ik kom morgen wel even op kantoor langs (dat is de keukentafel) om dat te regelen.’ Zegt ze: ‘Ja, dat is goed, papa, maar ik loop stage en ik ben daar voor het eerst, dus ik weet nog niet wanneer ik pauze heb.’

Ik stond echt met mijn mond vol tanden, maar hieruit blijkt wel dat onze dertienjarige alles wat met school en stage te maken heeft uiterst serieus neemt en ik me als ouder maar moet aanpassen, anders kan ik die hele afspraak wel vergeten.

Ate Vegter, 25 november 2021
lekker eten

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s