2366 Bestel maar!

Goed. We weten nu wel waar we aan toe zijn. Voorlopig zit alles weer vast. Na vijf uur alleen nog boodschappen doen en naar de dokter. Verder niks. Voor vijf uur blijft alles min of meer zo abnormaal als het al was. We leven in vreemde tijden. Niemand had een paar jaar geleden hunnen voorspellen dat we in deze situatie terecht zouden komen. Misschien een enkele doorgewinterde wetenschapper die in haar of zijn geheime laboratorium stiekem zat te ploeteren en een heldere visie had op wat ons de komende jaren zou kunnen gebeuren, maar die in die tijd in de pauze als zij of hij er iets over probeerde te vertellen nog ruimhartig werd uitgelachen door haar of zijn verder goedhartige collega’s. Dat hij of zij volhouden is ook niks.

Maar verder dacht ik nooit dat het deze kant op zou komen en toen dat wel het geval was dacht ik dat het hooguit een paar weken zou duren. Zo’n ijzersterk zelfvertrouwen had ik in de moderne Westerse samenleving. En velen met mij, denk ik. Maar goed, het gaat zoals het gaat en nu staat alles weer op scherp.

Vrijdag gingen we om vijf uur een hapje eten bij de Chinees, je kent hem wel. Het was gezellig en het was lekker, Koreaanse pittig zoete kip, maar wij spraken wel onze bezorgdheid uit over de situatie in het algemeen en ons medeleven met de Chinees zelve in het bijzonder, die steeds somberder begon te kijken en het ook niet meer zag zitten en overwoog af te bouwen.

Af te bouwen! Dat is een eufemisme voor stoppen! Dat betekent nooit meer naar de Chinees en dan heb ik het nog niet eens over de ellende voor de man zelf en zijn gezin. Laten we alles doen wat kan om hem te helpen overleven. Met z’n allen gaan lunchen is misschien geen goed advies, maar we kunnen wel zo vaak mogelijk bij hm iets bestellen of afhalen. Nog meer dan normaal bedoel ik. En laten we er na afloop van de huidige maatregelen nog vaker gaan eten om hem weer een bodem in de portemonnee te geven. Ik weet het, deze ellende geldt voor de hele horeca, maar ik heb het nu even over de Chinees aan de voet van de toren van de Grote Kerk. Fijne dag!

Ate Vegter, 28 november 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s