2372 Lapland

Volgende week ga ik met mijn schoonmoeder de oppepprik halen. Zij is aan de beurt omdat ze boven de tachtig is en ik mag hem ook omdat ik haar begeleid en boven de zestig ben – en mantelzorger. Dat laatste wist ik niet, maar gelukkig doen we elke week samen de boodschappen en dan heb je toch een band.

Normaal gesproken zou Sinterklaas dan alweer het land verlaten hebben, maar ik hoorde van Dieuwertje Blok dat hij vanwege code rood niet naar Spanje kan. De gebruikelijke uittocht vanuit de Grote Kerk in Monnickendam zal dit jaar dan ook niet doorgaan. Immers, als hij niet weggaat hoef je hem ook niet uit te zwaaien.

Eigenlijk komt het wel goed uit, want vanwege de Omikron-variant heeft de Kerstman een vliegverbod gekregen. Die staat nu met acht rendieren aan de grond in Lapland, waar hij op weg naar Nederland het luchtruim zou kiezen. Dat kan allemaal niet doorgaan. Het zit compleet vast. Waarschijnlijk, maar daarover moet nog worden overlegd met het OMT, ik zeg dus waarschijnlijk zal Sinterklaas zolang de honneurs waarnemen. Hij is er toch. Wees dus niet verbaasd als je straks onder de kerstboom een kadootje aantreft in Sinterklaaspapier. Het is veel te veel werk om dat ook nog allemaal opnieuw in te pakken. Dat begrijpt een kind, dus dan moeten wij er ook maar mee leven.

Om een en ander zo veel mogelijk in goede banen te leiden zou ik alle iets te dikke, boze, witte mannen willen vragen om Sinterklaas hierbij te helpen en een kerstmannenpak te huren, want anders is het niet te doen. Ik vraag het met name aan de boze, witte mannen, omdat het voor iemand die boos is heel helend werkt om iets weg te geven, weet ik uit eigen ervaring, maar dat terzijde.

Overigens begrijp ik pas sinds de Omikron-variant dat Omikron kleine o en Omega grote O betekent, terwijl ik die Omega net als u al veel langer ken, maar die betekenis was nog nooit zo tot mij doorgedrongen. Mega sterkte allemaal.

Ate Vegter, 4 december 2021

2 Comments

  1. Wellicht kan de Kerstman elke dag een PCR-test doen en mag hij dan toch nog komen. Ik hoop het wel want voor die oude Sint is het toch een hels karwei om twee feesten te doen. Die heeft nu recht op ongestoorde rust.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s