2374 Heerlijk avondje

Het is zo’n dag waarbij alles om de avond draait. We hebben daar een paar van: oudejaarsavond, kerstavond en pakjesavond. Overdag doen Piep en ik de laatste boodschappen en ze wil graag een muffin, maar ze snoept al genoeg zou de redenering zijn dus ik zeg eerst nee, wat ik altijd lastig vind en later geef ik toch toe en zo eten we bij de fietsen voor de Dekamarkt een lekkere muffin.

In de middag is er voetbal en Lief en ik lopen nog een rondje Vesting. Ik moet toch ook nog de vragenlijst voor de oppepprik afgeven bij oma. En terwijl Feyenoord wint en Max begint komen de pakjesdragers binnen en kunnen we na een heerlijke kip met curry en roti beginnen.

Dat is nog lastig, want er zijn twee surprises voor Lief en er is helemaal niks voor Piep. Helemaal niks. Sint moet zich op een heel pijnlijke manier hebben vergist en zomaar onze liefste van allemaal zijn vergeten. Nou ja, we beginnen maar gewoon, dat is meestal het beste en we genieten met smaak van de mooie gedichten en de prachtige surprises: een high tea voor Ruth en Kees, een kattenhuisje voor Lief en een platenspeler voor mij. En uiteindelijk blijkt de laatste surprise toch voor Piep, een set Rituals flessen, met daarin Rituals flessen en een knuffel en knutselspullen. Ook de grote mensen zijn blij met hun kadootjes, als zijn de klompen wel wat aan de grote kant, maar het Dagboek van Jan Wolkers uit 1967 is weer midden in de roos. Alles moet dan nog beginnen.

Kees is ook blij met zijn startkabels en zijn happy socks en de dames genieten van hun Rituals producten, ik zei het al. Ze krijgen ook nog een zeepje van Liefde x3 met het wapen van Monnickendam, een aanrader voor iedereen. We krijgen allemaal een chocoladeletter, maar het hoogtepunt van de avond is voor mij toch wel het scrabblespel van chocolaatjes. Fijne dag!

Ate Vegter, 6 december 2021

www.1001gedichten.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s