2375 Donkere dagen

Zoals de trouwe lezertjes wel weten, hou ik van gewone dagen, maar het kan niet altijd kaviaar zijn. Het begint er al mee dat ik in de vroege ochtend naar Noppes rij in Purmerend om daar een kunstkerstboom te kopen. Ik heb mij daar in de laatste dagen tegen verzet, want ik wil graag een echte boom, met name vanwege de geur. Bij de Deka heb je ze met kluit en die zien er prachtig uit. Nu even stoppen met rijmen, piet.

Lief en Piep willen graag een kunstkerstboom, ik denk eerst vanwege de naalden die je moet opzuigen, maar het blijkt een milieudingetje te zijn. Een circulaire boom, zo heet dat dan tegenwoordig, belast de planeet minder. Toen ik dat hoorde ben ik meteen overstag gegaan. En nu heb ik in alle vroegte een kunstboom van de Noppes in de Volvo geschoven. Een hele mooie, dat moet ik wel zeggen. De meisjes zijn aangenaam verrast wanneer ik het meld op de gezinsapp en daar doe je het uiteindelijk voor, voor waardering, schouderklopjes en lieve woordjes.
De dag verloopt verder nogal traag. Ik wacht op een afspraak met Williejan Buter, die mij gevraagd heeft of ik tussen 6 en 25 december elke dag een gedichtje wil doen op Omroep Pim. Ik heb onmiddellijk ja gezegd, want ik ben nu immers de Dichter van Waterland en dan moet je toch wat. En zo heb ik me de laatste dagen het lazarus zitten dichten aan mooie, donkere-dagengedichtjes. En het was ook nog Sinterklaas!

Ah! Daar gaat de telefoon. Ik rij naar het gemeentehuis, waar de opnamen zullen plaatsvinden. Het is allemaal nieuw voor mij en tot mijn schrik heeft Williejan alles op de autocue gezet, zodat ik het zo door de camera heen kan oplezen. Voor mij allemaal veel te modern, maar ik geef me over en aan het eind van de middag staat het er op. 25 gedichtjes plus nog eentje extra voor oudejaarsavond. Ga maar kijken op Omroep PIM. Ze worden elk heel uur na de reclame uitgezonden, maar je kan ook even op de site kijken. Fijne dag! Leve de poëzie!

Ate Vegter, 7 december 2021

https://www.omroep-pim.nl/door-de-donkere-dagen-met-de-dichter-van-waterland/content/item?1181794

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s