2379 Vertrouwen

Het kan niet altijd meezitten, daarom zit het wel eens tegen, ook in deze most wonderful time of the year. Ik voel me nog steeds beroerd van de boosterprik twee dagen geleden. Ik was nog niet aan de beurt, maar als je iemand begeleidt die wel aan de beurt is kun je zelf ook geprikt worden. Wel van te voren afspreken. En nu voel ik me dus belabberd, terwijl ik niet eens weet van welk vaccin. De vriendelijke mevrouw die mij prikte zei AZ, maar op het kaartje stond Moderna.

Ik zou daar allemaal niet over moeten klagen, want ik vind het juist belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren, opdat we alleen een zijn, maar ik denk dat ze zich door mij toch niet laten weerhouden of overhalen. Kijk, het gaat er niet om dat je niet weet wat erin zit. Het gaat om vertrouwen. Dat begint al in de vroege jeugd, dat weet iedereen. Het gaat erom dat mensen van binnen een groot wantrouwen voelen en dan begrijp ik wel dat ze bang zijn voor alles. Daarom zijn ze tegen vaccineren en voor zwarte piet, maar dat terzijde.

Het kan niet altijd meezitten. Ik zou samen met Piep nog wat kerstversiering kopen en toen we de kleine kunstkerstboom van de Deka zagen wilde ze die heel graag op haar kamer. Het leek een mooi vol boompje op de doos, maar in het echt bleek het een doorkijkboom. Gelukkig heeft ze hem zo goed uitgezet en versierd dat het nog meevalt, maar het viel toch tegen. En we gingen lichtjes kopen bij de Action. Deze kon ik leuk met een app op mijn telefoon bedienen. Pas toen ik thuis was drong het tot mij door dat ik ze maar op één stand wilde, aan en niet knipperen, en dat die app dus echt onzin is en ik ga ze straks dan ook als de wiedeweerga ruilen, want ze waren echt schreeuwend duur. Veel te duur voor de Action. Daarom had ik het ook niet in de gaten. Fijne dag!

Ate Vegter, 11 december 2021

www.1001gedichten.wordpress.com

3 Comments

  1. Als ik het goed heb begrepen wordt er niet meer met AZ geprikt in Nederland.
    Hopelijk voel je je snel weer beter. Zelf mag ik 22 december een booster halen. Volgens mij wordt dat een Pfizer’tje.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s