2380 Poezen

Soms lijkt het wel of we drie dochters hebben, met al die hobby’s van Piep. Vrijdag naar tekenen in Volendam, zaterdag in alle vroegte naar paardrijden bij Zunderdorp en dan later in de middag schilderen in Artis. Dat is eigenlijk nog het aardigst, want dan gaan wij altijd even de stad in, lekker lunchen bij Café Koosje of een wandelingetje naar het Waterlooplein en daar koffiedrinken. En dan op maandagavond turnen in de Marijkehal, wat nu verschoven is naar de middag voor vijf uur vanwege je-weet-wel. En dan op donderdag Ons Streekblad bezorgen. Elke week weer. Als het niet zo leuk was zou het een sleur kunnen worden, maar dat is het niet, het zijn de hobby’s van Piep.

Toch zijn we wel met z’n vijven. Dat komt door de poezen. Nooit katten zeggen, want dan ben je geen liefhebber. Dat is ook niet erg, want ik ben ook geen liefhebber van honden. Sommige honden zijn lief, maar de meeste zijn onbetrouwbaar: 1. hij doet niks. 2. dat heeft-ie nog nooit gedaan. Ja, zo lust ik er nog wel een, zou mijn goede vader zeggen, die altijd wel even om de hoek komt kijken net als Lilly. Lilly is altijd alert en op jacht. Ze heeft al verschillende belletjes gehad, maar weet zich steeds weer te bevrijden. Ze vangt geen vogels meer, maar wel af en toe een muis. Die brengt ze trots naar huis. Tommy is zo zacht en zo lief, die zou nog het liefst met een muis in zijn knuffelpootjes in slaap vallen. Hij loopt ook op halve snelheid normaal gesproken, terwijl Lilly altijd rent.

Ja, die foto’s. Lief ging bij de Hema even wat leuke foto’s printen van Piep en mij en van de poezen en toen ging het zo goed dat we nu alle drie een setje hebben. Ik heb van mijn setje de poezen gescand. Dit zijn dus digitale poezen die geprint zijn en daarna weer via mijn oude brother gescand. Zo gaat dat. Die inkt van die brother is eerlijk gezegd wel steeds een rib uit mijn lijf zonder dat je er een vrouw aan overhoudt. Ook is de inkt nooit helemaal op. Ik heb mij daarover wel beklaagd, maar dat is het verdienmodel, zeggen ze dan doodleuk. Ja, die jongens van brother zijn niet voor de poes. Nu overweeg ik een zwartwit inktjetprinter. Heeft iemand misschien een goede suggestie? Fijne zondag!

Ate Vegter, 12 december 2021

www.1001gedichten.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s