2381 Nachtmerrie

Ik droom dat ik op mijn fiets naar mijn werk ga. Het is een nieuwe racefiets, teer en kwetsbaar, zonder tierelantijnen en ik neem hem mee de trap op naar de afdeling. Daar is iedereen bezig met een toets, wat zeg ik, ze zijn net klaar en in het geroezemoes heeft niemand in de gaten dat ik de toets nog niet gemaakt heb. Ik loop naar de twee toetsers en zie dat de ene mijn broer is. Ik zie hem op de rug in zijn tweed colbertje, zijn haar is nog lang. Ik loop naar hem toe, leg mijn ene hand op zijn schouder en wijs op hem met de priemende vinger van mijn andere hand, terwijl ik zeg dat het mijn broer is. Mijn dromen zijn al gauw andermans nachtmerrie.

Ik fiets door naar de Kuip om twee kaartjes te kopen voor de klassieker van aanstaande zondag, maar bij de kassa blijkt dat ze geen publiek… Dan schrik ik wakker. Het had zo’n mooi kunnen zijn, met de winst van Max en het verlies van Amsterdam. Maar helaas weet Feyenoord het dan weer niet te verzilveren. Ik gun Groningen ook wat, maar dit was echt niet nodig. Dat is het keiharde leven van een Feyenoordsupporter. Een nachtmerrie is nooit ver weg.

Maar goed. Het wordt nog wel een gezellige avond, want ik heb om half tien een zoomafspraak met ons uitclubje, dat is een groepje vrienden, collega’s in de jaren tachtig bij AFS, je kunt het je bijna niet meer voorstellen zo lang als dat geleden is. Het voordeel van een zoomafspraak is dat iedereen aan de beurt komt en dat mensen niet met z’n tweeën gaan kletsen, zodat je na anderhalf uur precies weet hoe het met iedereen gaat. En we hebben ook nieuwe afspraken gemaakt, binnen het kippengaas van het mogelijke.

Verder kun je deze maand genieten van de kerststallenroute in Monnickendam. De route is gratis te verkrijgen bij de VVV aan de Middendam. Buiten de openingstijden kan de route gepakt worden uit de folderbak die naast de ingang aan de brugreling is bevestigd. Wij staan niet op de route, maar we hebben wel een stalletje in de vensterbank. Fijne dag!

Ate Vegter, 13 december 2021

www.1001gedichten.wordpress.com

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s