2385 Kopzorg

Je kunt wel twee kranten willen lezen, maar dat geeft ook een hoop kopzorg. Lees ik eerst dat het datacentrum in Zeewolde doorgaat, dankzij GroenLinks heeft een meerderheid voor gestemd en vervolgens lees ik dat Klaver gaat proberen het landelijk tegen te houden. Al dagen leef ik in pijnigende onzekerheid of Max zijn wereldbeker wel kan houden, omdat Mercedes zijn zege nog steeds wil aanvechten. Gelukkig lees ik nu dat ze zo ongeveer tijdens de huldiging de strijd opgeven, ook al ging alles niet helemaal reglementair. Ja, dan had je maar op de baan moeten winnen. Als je wil winnen moet je ook kunnen verliezen, zei mijn goede vader altijd, nou ja af en toe, want het is ook niet iets wat je de hele tijd wil horen, zeker niet na een verloren wedstrijd. Gelukkig deed ik nooit aan sport. dus het kwam niet ter sprake, behalve bij vechtpartijtjes waar ik dan bij betrokken was omdat ik samen met wat vriendjes kerstbomen verzamelde om in de hens te steken, die een rivaliserende gang dan van ons wilde afsnaaien. Wij deden in Rotterdam Noord gewoon West Side Story in het echt.

Over kopzorg gesproken, het woord stond vandaag in de krant hè, terwijl ik het alleen van mijn moeder ken. Ik zal daar verder niet over uitweiden, want het is nog wat vroeg om dat allemaal weer op te rakelen en bovendien is het tot mijn grote opluchting voorbij en er is geen enkele behoefte om iets over te doen of jonger te zijn dan ik ben of mij anderszins te verdiepen in vragen die toch alleen maar in de fantasie realiteit kunnen worden, maar dat terzijde. Het Rijk steekt miljoenen in de woonwijk Galgeriet, dat is hier om de hoek, en de toekenning van dat bedrag bevrijdt de gemeente Waterland van een hoop kopzorg. Bingo! Rustige kerstdagen voor de gemeente Waterland!

Wat ik leuk vind om te lezen is dat de bloemencorso’s door de Unesco zijn erkend als immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid. Dat is natuurlijk een hele mondvol, terwijl het gewoon leuk is om met je moeder naar het bloemencorso te gaan. Dat vind ik wel een groot nadeel van de krant, maar dat geldt ook voor de televisie, dat zo’n bloemencorso er leuk uitziet, met al die praalwagens, het is zo’n beetje het carnaval van de nuchtere burger, en we hebben er wel 21 lees ik hier, maar wat ik wil zeggen is, dat als je dat dan in de krant leest of op tv ziet, dat het dan altijd al voorbij is! Voorbij! En daar heb ik, die dan heel graag naar zo’n bloemencorso zou willen met mijn moeder, die ook al voorbij is, dan wel last van. Ik zou bijvoorbeeld een signaleringssysteem willen hebben dat dat een paar dagen van te voren meldt, een personal assistant zou dat goed kunnen wellicht, maar ook dat geeft een hoop kopzorg. Fijne dagtocht!

Ate Vegter, 17 december 2021

www.1001gedichten.wordpress.com

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s