2387 Paardrijden

Ik lever mijn stukje in bij de nieuwe eindredacteur. Hij leest, kijkt even op, leest verder en dan vraagt hij: ‘Heb je ook een paar foto’s erbij?’ Ik heb foto’s zat en ik beloof hem er een paar te sturen. ‘ Mooi,’ zegt hij en frommelt het stukje in de zak van zijn versleten colbertje, waarvan de afhangende schouders als gegoten de boel bij elkaar houden. Dan word ik wakker. Ik moet plassen en ik heb dorst. Alles gaat gewoon door.

We ontbijten licht en maken ons klaar voor vertrek. We doen een jas aan en ik pak mijn grijze, makkelijke sneakers, wat een heel slecht besluit is. We sluiten af en lopen naar de Volvo. Eerst halen we nog een vriendinnetje van Piep op en dan geef ik Tom het adres van de boerderij. We rijden door het prachtige, mistige Waterland van de vroege zaterdagmorgen. Je zou hier heerlijk kunnen wandelen of fietsen, zo verstild is het. Elke dag stille zaterdag, dat zou wat zijn. Ik opper nog dat het een hele mooie afstand is om te fietsen, daarmee vervliegt de stilte.

Ik parkeer in de modderige grond tegen het gras aan en ben zo blij met mijn 4WD die ik anders nooit gebruik en nu eigenlijk ook niet. De meiden pakken hun spullen en voegen zich bij hun groepje. Ze moeten eerst nog de paarden opzadelen en er is geen kantine met koffie om te verblijven. Ik praat even met een paard en dan gaan we weer. We zwaaien en lopen naar een grote stal met koeien. Ze hebben net hooi gehad en staan gemoedelijk te eten.

Zo zou het overal moeten zijn, bedenk ik, maar dan zie ik de kalfjes in hun hok staan. Een van hen laat ik aan mijn hand likken en ik diskwalificeer mijzelf onmiddellijk voor het boerenleven. Mijn bemodderde sneakers bevestigen dit en halen opgelucht adem. We rijden terug naar huis. Na de koffie en de krant halen we ze weer op. De kalfjes staan nog op dezelfde plek en met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ook nu nog terwijl ik dit schrijf. Zo is de zaterdag begonnen die zo dramatisch zou eindigen.

Ate Vegter, 19 december 2021

http://www.1001gedichten.wordpress.com

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s