2389 Twijfel en vertrouwen

Ik heb een melding gedaan van ongeregeldheden in de stad. Het gaat om de stoep hier in de straat. Die ligt er al behoorlijk lang opgebroken bij. Je weet eigenlijk niet hoe het komt. Het begint met een steentje dat z’n vrijheid zoekt en dan willen die anderen ook en voor je het weet ligt de halve straat open. Ik heb er al een keer bijna m’n nek over gebroken en toen ik er ’s avonds nog een keer over struikelde heb ik het gemeld bij de gemeente. Onderwerp: stratenmaken, categorie: diversen. Je gaat heel raar communiceren met al die voorgeprogrammeerde rommel.

En nu maar afwachten. Ik kreeg een keurige bevestiging dat het naar de betreffende afdeling zou worden gestuurd. Ik heb al een keer eerder iets gemeld bij de gemeente. Toen lagen er twee fietsen in het water bij de Grote Kerk. Kreeg ik ook keurig bericht en een paar dagen later waren ze bezig de fietsen eruit te halen. Ik zag dat toevallig, want toen liep ik nog bijna elke dag een rondje. Ik heb er alle vertrouwen in dat het ook deze keer goed gaat, maar het zal toch het wonder van Joachim Stiller zijn, wanneer ze hier op een dag de stoep komen dichtmaken.

En als het niet gebeurt, wat dan? Wanneer ga je de gemeente eraan herinneren dat er niets gebeurd is? Wanneer maak je de gemeente erop attent dat zo’n open stoep niet alleen gevaarlijk is voor de argeloze wandelaar, maar dat je het in geval van opruiende coronarellen voor de opstandelingen maar al te gemakkelijk maakt om zich te vergrijpen aan de authentieke straatsteentjes en onze ramen in te gooien? Daar denkt niemand aan, dat zo’n stad dan opeens in een oogwenk zou kunnen verloederen en allerlei opstandig tuig van de richel zou kunnen aantrekken. Het is nu nog niet zover en het ziet er allemaal nog onschuldig uit, maar een enkele vlinderslag zou hier zomaar olie op het vuur kunnen gooien.

Ik heb ook subsidie aangevraagd voor onze zonnepanelen en de geïsoleerde zolder, waar ik al maanden niks van gehoord heb. Wanneer ga je dan vragen hoe het zit? Soms kan ik daar wel dagen over twijfelen, want je wil het wel weten, maar ook weer niet zeuren. Het zal toch wel goed komen? Fijne dag!

Ate Vegter, 21 december 2021

www.1001gedichten.wordpress.com

3 Comments

  1. Ha Ate,

    Ik was in de veronderstelling dat we in Monnickendam onze eigen stoep moeten inrichten en onderhouden…. Benieuwd of ze langskomen!

    Groet, Ines

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s