2394 Kerstmis

En zo is het dan eindelijk kerst. Je denkt eerst wat duurt dat allemaal lang en dan is het opeens al bijna weer voorbij terwijl je er nog midden in zit. Wat dat betreft is kerst net het leven zelf, als ik zo vrij mag zijn dat op te merken, maar misschien is dat wel voor iedereen anders. Ik hoorde tenminste woorden van gelijke strekking van onze koning die toch in een bijzonder ontspannen sfeer zijn niet mis te verstane kerstboodschap de wereld en de stad injoeg.

Ik denk nog graag even terug aan kerstavond, waarmee het allemaal begon. We zouden die dag eerst lunchen bij restaurant Zwarthoed, ik noemde het al even, maar zij speelden heel goed in op de nieuwe beperkingen en zo werd onze lunch omgezet in een schitterend kerstdiner, voortreffelijk afgemaakt en opgediend door vriend Jean, die hiermee de avond alle luister bijzette.

De kinderen hadden hun eigen gourmetstel en ook zij bereidden de ene lekkernij na de andere. Het was daarmee een feestelijke avond van gezellig samenzijn binnen de toegestane normen. Ook was het erg gezellig en werd er toch niet harder gelachen dan toegestaan in verband met de aerosolen of hoe ze ook mogen heten, maar watertanden mocht gelukkig wel.

Het was heerlijk en het was goed om elkaar zo aan het eind van het jaar weer uitgebreid te spreken en daarmee onze vriendschap nog maar eens te onderstrepen, waarop trouwens ook gedronken werd. Na afloop gingen Lief en Piep gelijk naar bed, maar ik probeerde nog een klein nachtmisje mee te pikken. Dat viel toch allemaal een beetje tegen en voor ik het in de gaten had viel ik al in slaap onder de zwijmelende klanken van een schuchter beginnende Top 2000. Toen ben ik ook maar naar bed gegaan.

Ate Vegter, 26 december 2021

www.1001gedichten.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s