2407 Beter leven

Het voordeel van Netflix is dat je filmflow niet steeds onderbroken wordt door reclame. Het kost wat, maar dan kun je ook rustig bingewatchen zonder gezeur aan je kop. We kijken momenteel naar de prachtige Zweedse serie Bonusfamilie. Ik moet zeggen, ik heb zelden zo genoten van een wat langere serie van wel vier seizoenen. Ik zie nu al op tegen het einde wanneer we deze vrienden met hun mooie en aangenaam slechte eigenschappen weer moeten loslaten, want zo goed hebben we ze wel leren kennen. De serie gaat over jonge gescheiden mensen die weer hertrouwen. De verwikkelingen in de nu samengestelde gezinnen kun je hilarisch noemen, zolang je aan deze kant van het scherm blijft.

Maar af en toe moet je toch even naar het nieuws kijken en dan is het in deze tijd niet te vermijden dat je wordt lastiggevallen door talloze voorstellen om af te vallen, met een heel eenvoudig en peperduur programma, maar dan gaat het ook echt vanzelf, beloven ze. Je gaat gewoon gezonder leven en dan komt het helemaal goed. Stoppen met eten zou gemakkelijker zijn, maar dat is toch een methode die weinig navolging verdient.

We hebben nog een oud dieet liggen van Body Support en daarmee smeren we nu precies op tijd onze crackertjes met smeerkaas. Fruit mag, maar lekkere kaas is uit den boze. Stoppen met roken deden we al eerder en zo leven we langer en wegen we minder, zonder dat plofkipgevoel. Een paar jaar geleden ben ik gestopt met drinken en het valt mij op dat daar heel weinig reclame voor wordt gemaakt. Terwijl ik dat veel gemakkelijker vond dan stoppen met roken, met een paar best smakelijke, witte wijnen zonder alcohol. Eerlijk gezegd gaat er niets boven de smaak van water, liefst met een klein prikje. Het gaat allemaal prima zo, maar ik weet niet hoe lang ik het volhoud om minder te eten dan te verbranden en te leven in hunkering. Ik vrees dat ik elk jaar opnieuw zal beginnen met afvallen, maar we blijven het toch proberen. Fijne dag!

Ate Vegter, 8 januari 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s