2412 Alcoholvrij drinken

Ik drink nu al een paar jaar wijn en bier zonder alcohol en ik moet zeggen, het smaakt steeds lekkerder. Zeker het bier is bijna niet van echt te onderscheiden en ook in restaurants bijna overal verkrijgbaar, waarbij het wel weer jammer is dat ik geen echte bierdrinker ben, maar van oudsher een wijnliefhebber. Vanaf mijn vroege kinderjaren werd er bij ons thuis al wijn gedronken omdat mijn vader vertegenwoordiger was in wijnen en limonades, zoals dat zo fraai heette. Ik mocht vaak met hem meerijden langs alle slijterijen en een enkele zelfbediening. Helaas is de verkrijgbaarheid van alcoholvrije wijn in restaurants nog bijna 0.0.

Er stond een testje van alcoholvrije wijnen in de krant. Ha, dacht ik, leuk! En met aangename voorzin ging ik het lezen, maar ik was zwaar teleurgesteld toen ik het uit had.  De enige wijnen die door de beugel konden waren volgens de test Martini en whisky. De andere wijnen leken helemaal niet op echte wijn en waren eigenlijk niet te doen. Ik verbaasde mij daarover want mijn eigen ervaring als alcoholvrije drinker is heel anders. Ik denk dat ze bij de test een basisfout gemaakt hebben. Ze hebben de test laten uitvoeren door echte wijnkenners, die een goed ontwikkelde smaak hebben en zo de lekkerste wijnen eruit kiezen. Ik geloof niet dat een van de panelleden van de drank af is en als regel alcoholvrij drinkt, maar ik kan het mis hebben.

Mijn ervaring is in ieder geval dat een paar jaar geleden de alcoholvrije wijn inderdaad nog niet te zuipen was en dat je in die tijd beter water kon drinken, wat overigens nog steeds een goed idee is, maar, en dat hebben ze volgens mij gemist, dat de huidige alcoholvrije wijn in vergelijking met een paar jaar geleden veel beter smaakt. Daar komt natuurlijk bij dat ik zelf de alcoholvrije wijn niet steeds vergelijk met wat dan echte wijn heet, want die drink ik niet meer. Advies: laat de alcoholvrije wijn testen door echte geheelonthouders. Wat een gezeur allemaal.

Ate Vegter, 13 januari 2022

Advertentie

1 Comment

  1. Het is soms ook goed om uit te vinden waar de test vandaan komt.
    Als de verenigde slijterijen het samenstellen, dan weet je de uitslag al voordat je eraan begint.
    Ik drink jus d’orange, koffie en thee plus water.
    Zelden alcohol, en als… ( 3 of 4 x p jr) dan 1 glas.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s