2417 Rotterdamse roots

Als je maar lang genoeg in Rotterdam gewoond hebt wil je altijd weer terug. Ik rij graag nog even langs ons huis aan de Schiebroeksesingel en de Teldersweg, waar de Petraschool en de Vredevorstkerk gesloopt zijn. Door Schiebroek naar de kerk aan de Larixlaan en dan verder naar Sirach en Elly. We hebben onze Airfryer XL verkocht en met de koper afgesproken in Rotterdam. We parkeren bij de Olympusflat en daar worden geld en goed overhandigd. We lachen alle vier, want het is zo grappig en het voelt een beetje crimineel, terwijl er niets bravers is dan keukenspullen. We lopen naar de hal en bellen aan bij Sirach en Elly, waar we gaan lunchen. Elly’s zus Karen en haar man zijn er ook en het wordt een gezellige boel met veel verhalen over vroeger.

Voor de zekerheid vraag ik Karen of zij nog naar de kerk gaat, maar dat is niet het geval en ze vertelt haar verhaal. Zo hebben we allemaal ons verhaal over die grote en belangrijke stap in ons leven en we vieren onze goddeloze vrijheid en dat we nu precies zo kunnen leven zoals we zelf willen zonder ouderlingen en diakenen en nog erger, behalve de man van Karen, die hoefde nooit naar de kerk, wat ook een zegen is.

We praten over alles en ik realiseer me meer dan ooit dat hoe hard je ook wegloopt van je roots, je verhalen over vroeger altijd doorspekt zullen blijven met de bijbelse voering van je jeugd. Het is ook niet erg. Het heeft wel iets moois en ook iets pijnlijks tegelijk. Gelukkig is de bekeringsdrang van de achtergeblevenen zo goed als verstomd en we gunnen iedereen van harte z’n eigen overtuiging en hopen dan maar dat dat wederzijds is.

We genieten van het leven zoals het is, ook al zijn we elke dag dichter bij de dood, maar dat geldt voor iedereen, ook als je het niet beseft of het verdringt dan wel verdrinkt. Na de lunch trekken we de stad in waar Piep en Lief hun garderobe uitbreiden met broeken en truien. We scoren een hamburger en friet bij de eerste McDonald’s van Nederland. Het duurt even voor de we Bijenkorfparkeergarage uit zijn, maar we zijn toch precies op tijd thuis voor Studio Sport. Een mooie dag.

Ate Vegter, 18 januari 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s