2418 Piep breekt arm

Even een korte reflectie. We hebben net gegeten, Piep is naar turnen en wij kijken naar het zes uur journaal met de naweeën van de persco en het begin van de AO (Australian Open). Daar gaat de vaste telefoon, die nauwelijks nog gebruikt wordt. Het zal een hulpbehoevende energiemaatschappij zijn en licht geïrriteerd neem ik op. Het is Lonneke van turnen. Piep is gevallen en ze heeft haar arm gebroken. Het ziet er lelijk uit en ze heeft al een ambulance gebeld. We komen eraan, zeg ik en we springen in de auto.

De ambulance komt gelijk met ons bij de sporthal. Sofieke zit pijnlijdend naast de evenwichtsbalk. Er zit een behoorlijke knik in haar linker onderarm. De ambulancezuster en -broeder ontfermen zich over haar en Lief ondersteunt haar. Ik maak de foto’s zodat we niet beschuldigd worden van kindermishandeling. Ze krijgt pijnstilling door de neus en dan wordt de arm gespalkt met een vacuümpomp. Het is zeer pijnlijk en dat gaat recht naar je hart. We tillen haar op de brancard en ze rijden haar naar de ambulance. Ik rij er achteraan naar het ziekenhuis. Lief is bij Piep.

Het is een stevige breuk, zegt de SEH-arts en ze gaan eerst foto’s maken. Spaakbeen en ellepijp zijn beide gebroken, met een flinke knik. Ze heeft nog steeds veel pijn. Rond half tien gaat ze naar de operatiekamer. Ik rij naar huis voor wat spullen voor de nacht, want ze zal een nachtje moeten overblijven. Terug in het ziekenhuis is Piep inmiddels op de uitslaapkamer en ze klinkt aanzienlijk monterder dan vooraf. Ze heeft haar arm tot over de elleboog in het gips en nog een klein beetje pijn. Na een uurtje mag ze terug naar de kinderafdeling. Ze is nog aardig versufd, maar met de arm is het heel goed gegaan. Lief blijft bij haar voor de nacht en ik ga naar huis.

Ik heb ’s morgens een afspraak in het AVL maar die heb ik afgezegd. Ook bel ik de school. Om negen uur rij ik weer naar het Boven IJ. Ze heeft een heel goede nacht gehad. We krijgen nog wat medicatie mee en Piep mag een kadootje uitzoeken en dan gaan we weer naar huis. Volgende week dinsdag een nieuwe afspraak op de gipskamer, dan krijgt ze lichter gips. Wordt vervolgd.

Ate Vegter, 18 januari 2022

5 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s