2423 Puzzelen

De tekenlessen in Volendam gaan weer beginnen en als er iets is wat je heel goed met één hand kan, dan is het tekenen en schilderen. We brengen Piep er zoals altijd samen heen en dat uurtje wachten besteden we bij de Noppes. Lief zoekt mooie merkkleding en ik vermaak me bij de boeken en platen. In Volendam staan de boeken niet zoals in Purmerend op alfabet. Ik schuif met een scheef hoofd langs de planken om te zien of er nog wat tussen staat voor mij of voor de buitenbieb.

Vandaag vind ik deel 1 van de Napolitaanse romans, De geniale vriendin. Mijn schoonmoeder is begonnen in deel 3, maar dat kan natuurlijk niet en ik heb haar deel 1,2 en 4 beloofd. Grappig dat ik het hier nu vind. Verder nog een paar mooie elpees, onder andere van de Moody Blues: Seventh Sojourn, met Lost in a lost world en I’m just a singer (in a rock and roll band). Verder Het verdriet van Volendam, over hoe Volendam opkrabbelt na die inktzwarte nacht op 010101, en De Geruchten van Hugo Claus, altijd weer Hugo Claus.

We rijden terug langs de Dekamarkt voor het avondeten en nemen ook nog wat mee voor onze vrienden die in quarantaine zitten: cola, chips en kattenvoer, zeg maar de basisdingen. Piep vraagt of ze twee puzzels mag kopen, want puzzelen vindt ze heel leuk en dat kan ze heel goed met één hand en anders verveelt ze zich maar en ik vind het natuurlijk al lang goed en zo zitten we ’s avonds gezellig met z’n drieën aan de grote keukentafel te puzzelen. Dat is toch al weer een paar jaar geleden en we vinden het nog steeds allemaal erg leuk om te doen.

Piep redt zich overigens heel goed met die arm in het gips. Ze gaat gewoon naar school en wil beslist niet dat je haar helpt met dingen die ze zelf kan, maar ik heb wel gezegd dat ze mij mag beschouwen als haar linkerhand en zo zorgt een naar ongeluk ook voor meer samenhoud in ons kleine biotoopje. Ze heeft al heel veel kaarten en kadootjes gekregen en daar is ze elke keer blij mee, wat het genezingsproces allemaal bevordert. Dinsdag krijgt ze nieuw, lichter gips. Donderdag ga ik zelf naar het ziekenhuis voor een biopte.

Ate Vegter, 23 januari 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s