2432 Stappen

Het gaat heel goed met Piep en haar gebroken arm, maar ze kan er niet mee turnen of paardrijden. Dat scheelt mij heel wat ritjes. Tekenen en schilderen kan ze nog wel. Ze heeft net een paar weken geleden afgesproken met een vriendinnetje om bij haar thuis, op de boerderij in Overleek, te helpen met het verzorgen van de paarden. Dat is ook wat uitgesteld, maar zaterdag brengen we haar er toch heen want ze hebben bedacht dat ze wel wat kan doen en anders kunnen ze gewoon kletsen.

Wij knuffelen zelf ook even met de paarden en dan gaan we weer terug. Aan het einde van de middag halen we Piep weer op, die ons trots de foto’s laat zien waarop ze op Mistral zit. Stappen noemt ze het en Malou houdt het paard aan de teugel. Ze is wel een beetje bang dat wij boos op haar zijn dat ze dit gedaan heeft, maar waarom zou je boos zijn om vooruitgang.

Ik heb ’s middags de boodschappen al gedaan en ’s avonds komt een oud-collega van Lief eten. Ze is onlangs gestopt met werken om voor zichzelf te beginnen. Een hele mooie stap en het gaat ook heel goed. De dames hebben natuurlijk heel wat te bespreken, dat begrijp je. Dan komen we erachter dat ze in de jaren tachtig op de Keizersgracht gewoond heeft en ik vraag welk nummer en ze zegt 721. O, zeg ik, dat is grappig, want ik heb op nummer 722 gewerkt bij AFS in het achterhuis en gewoond in het voorhuis, met Pluis de poes. En ik laat een tekening  zien van de hoek Keizersgracht Reguliersgracht en pak er ook een fotoalbum bij.

Daar ben ik opeens weer dertig jaar jong en we kletsen over Loekie en de bakker op de hoek en de boekhandel waar De Tandeloze Tijd in de etalage lag en Concerto en de Huyschkaemer en ze laat ook een foto zien van haar in die kleine lokale punkdiscotheek in de Utrechtsestraat, de Plak, waar ik ook vaak gedanst heb. Wat een toeval, wat een coïncidentie! De avond was al mooi maar nu kan hij ook nog niet meer stuk.

Ate P. Vegter, 30 januari 2022

Advertentie

2 Comments

  1. Hoi!
    Wanneer je vertelt dat je in het voorhuis van 722 hebt gewoond, vraag ik me altijd stiekem af hoe je dat voor elkaar gekregen had. Wat een fantastische plek om te wonen! In hindsight ben ik dan wel een beetje jaloers! Hartelijke groet!

    Like

  2. O, maar jij weet nog wel dat Lucie Seinen en Eric Nuyten daar woonden, toch? Ik raakte een keer aan de praat met Eric en toen hij erachter kwam dat ik nog in Rotterdam woonde en op zoek was naar een kamer of huis in Amsterdam, bood hij zijn kamer aan, want hij ging een jaar naar Duitsland. Uiteindelijk heb ik er drie jaar gewoond. Daarna ging ik samenwonen met Petra op een etage van een huis van de moeder van Brordus Bunder, de vriend van Els Iping, jouw opvolger. Daar hebben we een jaar gewoond en toen kregen we een appartement in de Warmoesstraat aangeboden door de gemeente Amsterdam.m 😎

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s