2433 Een dag met een gaatje

Het is een beetje een Lazy Sunday Afternoon, zoals je die kent van de Small Faces, of als je te jong bent dan heb je misschien wel eens zo’n dag van niks meegemaakt. Heerlijke dagen zijn het, waarop er niets hoeft en ook niets gebeurt. Ja, ik moet wel even een plankje van het museum ophangen omdat ik daar in mijn enthousiasme steeds meer gedraaide platen op zette en het vannacht plotseling met donderend geraas naar beneden kwam, maar dat soort kleine klusjes draaien we tegenwoordig onze hand niet voor om, want alles gaat met de boor- schroefmachine.

Ik kom Willy Alberti tegen en de Cats en Morphine en ook nog het Volendams koor dat liederen uit Israël zingt. Ik draai  Joan Baez en dat is mooi rustgevend. Dan zet ik Emmylou Harris op en ik ga weer zitten en ontspan en geniet van de heerlijke muziek, maar er klopt iets niet en en wanneer gaat ze nu eindelijk zingen? Ik sta op en zie dat in de hoes van Emmylou een plaat van Thijs van Leer zat, Introspection II, zo’n plaat die je nooit koopt omdat hij precies klinkt als Introspection I. Ik doe de plaat in de hoes van Thijs I en gooi de hoes van Harris weg.

Afijn, de dag droomt verder totdat ik opeens een snerpend gegil uit de keuken hoor. Ik zie Lily met een rat de trap oprennen en schiet er achteraan. Hij staat op de overloop met het arme beest in zijn bek. Ik stuur hem naar beneden en goddank luistert hij in plaats van dat hij de rat loslaat. Hij gaat ermee naar buiten, maar even later zit de rat onder de piano. Ik jaag hem daar weg, maar nu schiet hij onder het opstapje naar de keuken, de kruipruimte in. Ik dicht het gat af met een vaatdoekje.

Later op de avond zie ik eerst Lilly en daarna Tommy op de drempel zitten, wakend, alsof ze hem horen. Bij het naar bed gaan zit Tommy nog steeds op dezelfde plek, niet slapend maar alert als een leeuw in het Krugerpark. Ik bedenk dat als de rat er echt niet uit kan en in de kruipruimte het leven laat we ook een probleem hebben en ik haal het doekje weg. Vanmorgen ben ik als eerste beneden en ik inspecteer de hele benedenverdieping. Geen rat te zien. Wel zitten Tommy en Lilly voor het gat te wachten. Fijne dag!

Ate E. Vegter, 31 januari 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s