2437 autobiografie

ik ben niet echt op zoek maar wel altijd aan het kijken. zo zit het eigenlijk. opeens zie ik deze prachtige 240 gl sedan staan. ik kijk nog even verder dan de neus lang is en zie dan dat hij te koop staat bij barry, bij nordicar in heerhugowaard, mijn favoriete klassieke volvo garage. vanaf dat moment ben ik niet meer te houen. ik stuur een mailtje om de volgende dag even te kijken. lief moet in het proces nog worden meegenomen, want ik mag niet elke twee jaar een andere auto, maar deze vindt ze wel erg mooi en apart. we maken een proefritje. ik heb hem nu nog niet gekocht, maar ik kan toch niet wachten er over te schrijven. waar het hart vol van is. hij rijdt lekker en hij is 39 jaar oud en dus volgend jaar uit de wegenbelasting, maar dat is allemaal onzin over geld, het gaat om het gevoel. dat moeten we nog even verder aftasten.

als het doorgaat is het mijn vijfentwintigste auto en onze zesde volvo. ik kocht in 1975 mijn eerste auto, ook een sedan, een fiat 125, samen met jaap, een goede vriend van mij, die ik nodig weer eens moet zien. mijn tweede auto was een ford escort combi, die ik samen met drie vrienden uit israël kocht voor onze vakantie in frankrijk voor 700 gulden. na de vakantie mocht ik hem houden. mijn goedkoopste auto was een rode kever voor 300 gulden en mijn duurste auto ooit was een nieuwe citroën zx voor f 28.220,-. dat waren nog eens tijden. de mooiste auto ooit was een citroën ds. ik reed er met rudolf achter en er stond op te koop f 1000,-. ik zeg rudolf hij kost duizend gulden en hij rijdt. die is van mij. we zijn er achteraan gereden en zo heb ik hem gekocht.

toen ik lief leerde kennen reed ik in een opel vectra, een heerlijk ruime auto, maar dat kon natuurlijk niet. we moesten een stijlvolle auto rijden, een statement moest het zijn. zo kochten we onze eerste volvo, een rode 940. uiteindelijk moest het natuurlijk een tweeveertig worden, waarvan dit nu de derde is. verder reden we ook nog een v70 en de auto waar we nu in rijden, een xc70, op deze laatste en de eerste na heb ik alle volvo’s gekocht bij barry. we gaan zien of dat verhaal vandaag een vervolg krijgt. als het doorgaat wordt het mijn achtste rode auto. wat denk je? doen of niet?

ate vegter, 4 februari 2022

Advertentie

4 Comments

  1. Ik zeg doen. Als je een goede match hebt, is het een prachtige aanwinst. Je wil het gewoon, dat proef ik duidelijk. Ratio is wat minder nodig, wel gevoel. En soms moet je er gewoon tegenaan lopen net als bij deze en bij de DS. (ik ben zelf inmiddels bij mijn zesde Volvo aanbeland, drie daarvan zijn weer verkocht, de 940 ook bij toeval).

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s