2442 Het Achterhuis

Gisteren kreeg ik een uitnodiging van Geef een boek cadeau voor de presentatie van hun laatste boek, Het Achterhuis van Anne Frank. Iedereen kent Het Achterhuis, maar toch komen er elk jaar weer opnieuw leesbare kinderen bij die het nog niet gelezen hebben. Dat is de doelgroep van Geef een boek cadeau. Ze brengen het boek op de markt in een oplage van 350.000 exemplaren voor een weggeefprijs van € 2,99. Hou toch eens op met die kruideniersmentaliteit negens en vraag gewoon 3 euro! Dat scheelt op de genoemde oplage € 3.500,- en je was toch al niet van plan die ene cent terug te geven. Maar goed, laat ik mij niet opwinden over details.

Het is natuurlijk een prachtig initiatief en ik was ook graag aanwezig geweest bij de overhandiging van het eerste exemplaar aan Ronald Leopold, directeur van de Anne Frank Stichting in het Anne Frank Huis. Bovendien wordt de hele presentatie georganiseerd volgens alle coronaprotocollen, geplaceerd en wel en wie kan zo’n uitnodiging dan afslaan? Het zal er storm zitten.

Helaas moet ik op het tijdstip van de lancering met Piep in het Huis aan het Water zijn en mijn eigen dochter gaat nog steeds boven alle andere dertienjarigen, hoe wereldberoemd ze ook zijn. Dat zal iedereen begrijpen. Bovendien sta ik niet graag lang in de rij en ik wordt ook niet graag verplicht een hele tijd te moeten zitten, dus ik had toch al zo mijn twijfels, al was ik met de uitnodiging wel zeer vereerd en was ik uiteindelijk wel gegaan, maar nu hoefde ik dat tot mijn opluchting allemaal niet te beslissen.

In de uitnodiging staat ook dat dit jaar 350.00 jongeren Het Achterhuis zullen ontvangen in het kader van de campagne Geef een boek cadeau, maar door die prijs begrijp ik het dan toch wel goed dat iemand anders het eerst moet kopen, die het dan aan een jongere geeft. Of zelf houdt, wat ik ook heel goed kan begrijpen, als je het nog niet gelezen hebt. Afijn, dat zijn allemaal hersenspinsels die ik nu gemakkelijk kan loslaten. Ik wil het boek graag aanbevelen als het straks voor een spotprijs bij de Nimo ligt, want toevallig ben ik het Piep op dit moment aan het voorlezen en ik kan niet anders zeggen dan dat het retespannend is en beregoed geschreven, maar dat wisten jullie al. Fijne dag!

Ate Vegter, 9 februari 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s