2444 Blijven kijken

Ik geloof dat ik een beetje veel televisie kijk en opeens is dan alles afgelopen. Vier seizoenen Ozark en Bonusfamilie uitgekeken en nu is ook mijn geliefde hoofdcommissaris Beck met pensioen, of toch niet? komt hij nog terug? Alles is zo gemaakt dat er altijd nog een vervolg mogelijk is. Je kan het zo voor ze bedenken. Maar nu moet ik weer iets nieuws verzinnen waar ik mij aan kan verslaven. Soms duurt dat even en kijk ik naar iets waar ik na een halve aflevering alweer genoeg van heb, zoals Manifesto en Brooklyn Nine Nine, wat overigens wel super grappig is, maar ik hou meer van een goeie moord.

Gelukkig zijn er de Olympische Winterspelen. Die beginnen vroeg en als er dan iets leuks is blijf ik ook naar onzin kijken. Zo ben ik nu helemaal klaar met alle snelle sneeuwsporten, zoals gewoon skiën, gemengd dubbel ijsbergslalommen, springskiën, sneeuwborden, half pipe, super G, rodelen, skeleton en hoe het ook mag heten. Ik spoel veel weg.

Maar er is één sport, naast het schaatsen natuurlijk, waar ik met plezier naar kijk. Dat is curling. Ik word er helemaal rustig en ontspannen van. Het is een meditatie voor de ogen en de ziel. Het is een kruising tussen knikkeren, biljarten, strijken, sjoelen en jeu de boules, maar dan langzaam. En spannend! Ongemeen spannend. Ik zit echt op het puntje van mijn stoel. Ik kan de granieten stenen bijna aanraken en zo hun koers beïnvloeden. Dat mag natuurlijk niet want dan krijg ik Van der Poel achter me aan en ik zit ook in een ander huis, maar het is mijn absolute favoriet. Ik heb de spelregels even opgezocht en die zijn echt zo eenvoudig dat ik ze begrijp. Ze spelen al curling op de schilderijen van Brueghel.

Ate C. Vegter, 11 februari 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s