2450 Goede Raad

Het lijkt wat beter te gaan met de versoepelingen. Dat is het enige woord van die hele coronacrisis waar ik blij van word. Versoepelingen, hoera, ze komen er weer aan. En ze komen niet alleen, want er komen ook verkiezingen. Niet dat ik daar nu gelijk blij van word, maar ik ga wel een verlanglijstje maken. Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen is dat niet zo moeilijk. Lieve, nieuwe raad van Waterland, jullie zitten er nog niet, maar denk er alvast maar over na: luister naar de burgers en maak een begin met een van onze grootste problemen, de woningnood. Zo moeilijk is dat niet. Ik zie al jaren woningbouwprojecten stilliggen die jullie nu voortvarend kunnen aanpakken. En gezondheid, sport en verkeer zijn ook belangrijk. Ik zal het uitleggen.

Begin met het bouwen op het Galgeriet. Ik zal niet vragen om binnen vier jaar klaar te zijn, maar maak in godsnaam een begin. Twee. Ik weet dat jullie het niet in de hand hebben maar bevorder een snelle bouw van woningen op locatie Steur op het Noordeinde. Dat ligt al langer stil dan een dooie boom. Doe er wat aan. En die sporthal. Luister naar de lokale bevolking en ga niet koste wat kost bouwen op het Marijkeveld. Je wil over tien jaar niet denken, toen zat ik in de raad, hadden we dat maar nooit gedaan. Doe het niet. Bouw de sporthal waar hij hoort: bij de sportvelden. Een beetje fietsen is goed voor iedereen.

En dan ten slotte, ik weet niet eens wie er over gaat, misschien is het de ANWB zelf wel, maar jullie kunnen altijd invloed uitoefenen heb ik wel eens gehoord. Zet op de kruising Zarken Kloosterstraat alsjeblieft het bord voorrangskruising terug. Tot de hernieuwde bestrating was het voor iedereen duidelijk en sinds het bord weg is, is het een chaos. Iedere keer weer is het onduidelijk, aarzelen en hard doorrijden. En het hoeft niet. Eén bord en het probleem is opgelost. Nou ja, twee. En voor alle andere problemen staat er nog een hele grote kerk naast. Fijne dag!

Ate Z. Vegter, 17 februari 2022

Advertentie

6 Comments

 1. Beste Ate,
  Fijn dat er mensen zich betrokken voelen.
  Zoals beide sporthallen en nu bij staan is schandalig. Ik denk dat het bewust gedaan is om de bouw van een nieuwe hal te forceren.
  Er zijn diverse studies gedaan over alternatieven:
  1. Een grote onderhoudsbeurt voor beide hallen koste ongeveer 1,5 milj. En dan kunnen ze nog jaren mee. Dit heeft de voorkeur vna de VVD
  2. Een renovatie waarbij ook uitbreiding van de hal en de kleedkamers wordt uitgevoerd, maar het blijft behelpen, kosten 5milj.
  3. Nieuwbouw op een andere locatie. Waarbij volgens ons het sportpark de beste locatie is, maar de raad denkt daar anders over., kosten 12,5 milj. Hier heeft de coaltie van CDA,D’66, PvdA en Groenlinks voor gestemd met als locatie het Marijkeveld.

  Het zou verstandiger zijn om de bouw van een nieuwe sporthal uit te stellen tot de plannen om op ’t Spil woningen te bouwen concreet zijn. Dat duurt minsten 15 jaar. Dan zitten we met een nieuwe sporthal en staat de oude sporthal leeg. Dan kunnen we nu beter voor 1,5 milj opknappen en over 15 jaar nog eens goed nadenken wat de beste locatie is voor de nieuwe hal.
  De kosten voor de opknapbeurt brengen naast de normale exploitatiekosten € 100.000.- extra kosten meer gedurende 15 jaar
  Een nieuwe sporthal kost naast de exploitatiekosten gedurende 40 jaar € 300.000.- Die kosten kunnen we dus de komende 15 jaar besparen.
  De keuze zou dus niet moeilijk moeten zijn, maar het gemeentebestuur is net een olietanker, je moet met veel sleepboten komen om ze een andere richting in te krijgen.

  Punt is hoe krijgen we het gemeentebestuur zover.
  Ik weet niet of het mogelijk is dat de verenigingen die de hallen gebruiken zich daarvoor ook kunnen en willen inzetten.

  Like

   1. Volgens ons ook. Bij de bouw van het Gemeentehuis zijn er afspraken gemaakt. Het huidige gemeentebestuur vindt dat zij zich daar niet aan hoeft te houden en kan ook in de archieven daar niets van vinden. Ik heb zelf ook gekeken. Het is opvallend dat van de gesprekken die wij destijds met de bouwcommissie hebben gehad op het tabblad na er geen verslagen meer in het dossier zitten. Ik heb de zaak aangekaart bij de regionale ombudsman maar nog geen reactie ontvangen.

    Geliked door 1 persoon

   2. Het lijkt mij dat de gemeente er zich aan moet houden. Papieren of niet. Bovendien is een sporthal veel te belastend voor die lokatie.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s