2455 Regen

Het is vakantie en het regent. Dat is een combinatie waar heel veel mensen niet mee uit de voeten kunnen. De stormen van de laatste dagen duren sommigen al veel te lang en je leest overal het naar de lente hunkerende commentaar #k*tweer en #klaarmee. Wel, laat ik het zo zeggen, ik vind het wel een mooie combinatie. Misschien moet ik dat even uitleggen.

Het is  maandag en Lief is vanmorgen in weer en wind naar haar werk vertrokken. Piep wilde graag naar de boerderij om daar te helpen met het verzorgen van de paarden wat haar nieuwe vrijwilligerswerk is geworden deze dagen. Ik heb haar weggebracht naar Overleek over dat slingerende weggetje tussen de groene weilanden, waar je elkaar maar op een paar plaatsen kunt passeren en waar nu het water van de sloot over de weg loopt, vermomd als plas. Ik dacht, nu staat het water wel erg hoog. Als dat zo doorgaat is het nog maar de vraag of ik haar vanavond nog kan ophalen, maar zo’n vaart zal het niet lopen, dat weten we allemaal. Ik keek verder ook uit voor afgewaaide takken en windstoten die mijn mooie redwood oldtimer zomaar in het water zouden blazen en ik vroeg mij af wat dan erger zou zijn, wanneer dat op de heenweg zou gebeuren of op de terugweg.

Afijn, dat is allemaal achter de rug en nu ben ik weer thuis. Heerlijk, het is vakantie en het regent. Dat betekent dat ik nergens heen hoef en dat ik me daar ook niet schuldig over hoef te voelen. Ja, daar is-ie weer, het schuldgevoel, omdat je op een prachtige dag toch naar het Hemmeland moet en op een gewone vakantiedag toch naar een museum of zoiets verschrikkelijks. Piep wil graag naar het Anne Frank Huis en hoezeer ik dat ook kan begrijpen en hoe graag ik ook met haar samen zou gaan, ik krijg toch de kriebels van die eindeloos lange wachtrij die daar altijd staat.

Het is vakantie en het regent. Het is heerlijk om thuis te zijn. De Sonos speelt Rain and Tears en iedereen is weg. Onze vrienden zijn ook zo goed als allemaal op vakantie dus we doen elke dag even een rondje katten eten geven en dan heb je toch zo je uitje en ik vind het ook een mooi gezicht die natte bomen deinend in de wind en die schoongewassen berkenstammetjes naast de pizzaoven. Fijne dag!

Ate W. Vegter, 22 februari 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s