2460 Uitstap

Zaterdag rijden we rond elf uur richting Oekraïne. De Volvo spint heerlijk en de zon schijnt alsof ze aan een nieuwe dag begonnen is. Op de A1 nemen we de afslag Twello Voorst naar de kringloopwinkel aan de Koppelstraat. Hier brengen we een uurtje door. Lief heeft dan een leuke jurk en ik een paar boeken: de gedichtenbundel Wakend over God van Joost Zwagerman, Ik ben niet bang van Niccolo Ammaniti, Heilbrons Hel van Jannetje Koelewijn en de Ideeën Multatuli: Een verzameling van hout, steen, kalk, enz is niet altijd een gebouw. Een vergadering mensen is niet altijd een gezelschap.

Dan rijden we door naar mijn zus Baukje en haar vrouw Kitty. Daar zijn we al even niet geweest en zeker nu we een andere auto hebben, wil ik die toch even laten horen. Baukje, Lief en Piep wandelen na de koffie naar het centrum van Twello om daar te gaan winkelen en Kitty en ik blijven gezellig thuis kletsen. In de loop van de middag bedenk ik dat ik zus Ria even bel omdat ik nog wat boeken voor haar in de auto heb liggen: de Nag Hammadi geschriften en De Institutie van Calvijn (drie dikke delen). Tegen het einde van de middag rijd ik er even langs. Jan staat net met zijn jas aan en vraagt of ik even een rondje meeloop. Die kans laat ik mij niet ontgaan en zo lopen we even later rond het Apeldoorns Kanaal, langs het potlood en weer terug, onderweg kletsend over het leven, avontuur, ziekte en auto’s.

Afgerond rij ik weer alleen terug naar Twello. We gaan eten bij de Waardige Waard, waar we bediend worden door een aardige waard en het eten smakelijk smaakt. Ik neem gebakken speenvarken met een alcoholvrije rode wijn. Onderwijl hebben we besloten dat we Wie is de Mol? in Twello blijven kijken en Piep en ik  rennen naar de overliggende AH om daar wat versnaperingen te scoren, voor het tv kijken en voor in de auto. Ik moet wel zeggen dat het een beetje saaie aflevering is, met sullige opdrachten en ze zeggen ook niet: jij bent niet de mol, de winnaar of de verliezer en zo razen we in de donkere nacht weer terug naar huis, waar we precies op tijd aankomen om naar bed te gaan.

Ate M. Vegter, 27 februari 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s