2471 De vlag

’s Morgens kijk ik eerst nog even een klein stukje van mijn favoriete serie Dark Mirror, want ik doe ze natuurlijk wel, al die dingen die ik hier loop te ontkennen. Waarom zou ik ze anders ontkennen? Ik ontken al mijn hele leven de dingen die ik doe. De dingen die ik niet doe heb ik immers niets mee te maken en die zullen ook niet in mij opkomen om ze te ontkennen.
In de middag begint Lief in de tuin. Ze wil graag nog even naar ons favoriete tuincentrum ’t Lokkemientje in Edam. We combineren dat met het wegbrengen van Piep naar de tekenlessen in Volendam, want dat is immers één gemeente en wat je kan samenbrengen moet je niet alleen laten.
Afijn, zo verlaten we even later ons veilige huis en rijden we de grote boze buitenwereld in, waar de spanning om te snijden is. We brengen eerst Piep weg en dan rechtsaf naar ’t Lokkemientje. We rijden nota bene nog langs die stapel dakpannen die een of andere sukkel daar gedumpt heeft in plaats van ze even naar de milieustraat te brengen. Je begrijpt niet dat iemand zoiets kan doen. Eerlijk gezegd begrijp ik het maar al te doen, deze combinatie van asociale luiheid en domheid, want dom is het wel. Als je dan al iets doet wat niet door de beugel ken doe het dan zo dat het niet in de veiling loop, zeiden wij vroeger in Rotterdam. Anders ken je beter normaal doen.
We rijden door naar de plantjes en terwijl Lief wat  uitzoekt kijk ik een beetje op mijn telefoon, waar iedereen maar doende is Oekraïense vlaggen te posten en ik bedenk dat het in een tuincentrum toch heel goed mogelijk moet zijn om daar de juiste kleurencombinatie te scoren, want de natuur laat zich niet weerhouden, zegt Multatuli. En ja hoor, even later zie ik de gele narcissen buurten met de blauwe druifjes, waar ik allebei een zwak voor heb vanwege mijn moeder, maar dat is weer een ander verhaal.

Ate L. Vegter, 10 maart 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s