2473 Positief

Ik neem het vandaag even over van Ate, want de hele familie ligt plat van de positiviteit. Het virus heeft ze gevonden. Het begon al vorige week toen ze zich lieten testen, waarbij Lief een plusje kreeg en Ate een minnetje. Lief lag gelijk een paar dagen in bed met zware hoofdpijn, hoesten en koudegolven. Na een paar dagen ging het wat beter, maar toen begon Ate zich toch ook rillerig te voelen en gisteren heeft hij weer een test gedaan. Dat gaf nogal wat gedoe want hij wilde Piep ook gelijk laten testen, maar vanaf twaalf jaar moet je dan zelf aan de lijn komen, maar hier gaan kinderen gewoon naar school, dus dat kon niet. Toen hij later terugbelde waar Piep bij was, hoefde het al niet meer. Gelukkig kon iedereen toch getest worden. Een zinloze operatie natuurlijk want er is geen denken aan dat de uitslag negatief zou zijn.

In ieder geval ben ik samen met Albert en Richard maar even bijgesprongen voor het eten van vanavond en de boodschappen voor het begin van de komende week en voorlopig zijn ze nu uit de brand tot en met woensdag en dan zien we wel weer verder.

Ze vervelen zich nog niet want het is voorjaar en mooi weer en Lief is begonnen met een moestuin en A. leeft tegenwoordig helemaal in de jaren vijftig met de dagboeken van Wim Kan en de nieuwe West Side Story van Steven Spielberg. Hij zal daar nog wel iets over schrijven. Als je naar al die prachtige auto’s daar in New York kijkt, dan kun je je voorstellen dat hij heel tevreden is met zijn moderne Volvo uit 1983. Hij heeft na vijftien maanden zijn haar laten knippen door Piep, die de dooie puntjes in laagjes heeft weggehaald. Geeft nog meer krullen.

Afijn, ik laat het hier maar bij. Ze wachten nog op de uitslag, maar dat zal wel goed komen. Ook hier in de buurt meer besmettingen. Was gezellig om zo even voor jullie de dagdienst te draaien. Morgen is-ie wel weer terug. Fijne dag zeg ik dan toch, ondanks alles!

Victor Atema, zaterdag 12 maart 2022

Advertentie

6 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s