2478 Arm om je schouder

Te midden van al het verschrikkelijke nieuws over bombardementen en vluchtelingen gingen we ook naar de stembus. Het is een voorrecht om in democratische vrijheid te mogen stemmen, ook al maken politici er soms een potje van en is er misschien geen enkel partijprogramma waarin precies staat wat jij vindt. Ik ging toch maar stemmen. Ik moet er nog steeds aan wennen dat we nu op drie dagen mogen stemmen, maar niet meer in het Weeshuis. Maar ik ga toch, ook al voel ik me door die veranderende omstandigheden steeds ouder worden, wat ik ook ben.

Het voordeel van gemeenteraadsverkiezingen is dat je de verhoudingen precies daar kunt veranderen en dat je zo invloed hebt op wat er gebeurt. Vergis je niet, iedereen is gekozen door mensen die allemaal dachten maar één stem te hebben. Koester die stem en wees blij dat.

Het grote voordeel van verkiezingen is ook dat de campagne ophoudt en politici weer gewoon aan het werk gaan. Je kent ze wel, die vriendelijke mannen, die in een witte bestelwagen stappen en vervolgens boven op je trekhaak blijven zitten terwijl jij je gewoon aan de snelheid houdt. Dat zijn politici in campagnetijd. Aardige mensen, die je opeens bestoken met folders, flyers, whatsapps, e-mails: ‘Beste Ate, jouw stem telt. We hebben iedere stem nodig. Ik reken op je!’ Ik krijg daar zo het groene slijm van. Hou daar mee op! Doe gewoon je best en loop niet te flirten.

Ga aan de slag met wat er in de gemeente nodig is, woningbouw, armoedebeleid, zorg voor wie het nodig hebben. De overheid moet zijn als een arm om de schouder van de burger, niet als een wartaal wauwelende wijsneus. Iedereen weet dat je als politicus goed uit je woorden komt, maar ga nu luisteren. Bouw geen sportschool in iemands voortuin en koester de burgers die zomaar vluchtelingen opnemen. Maak jouw gemeente liever en mooier. Fijne dag. Nu aan de slag.

Ate Vegter, 17 maart 2022

Advertentie

1 Comment

  1. Dank je wel Ate voor jouw reactie betreffende de sporthal op het Marijkeveld. Zeker, in “mijn voortuin” is al afschuwelijk maar als je daar bij ook nog eens bedenk dat een sporthal met ondergrondse garage daar miljoenen meer moet kosten dan op het sportpark en waar dan gelijk de sportvelden eens renoveert zullen worden, dan vraag ik me af waar zit hun verstand ?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s