2480 Drie keer nee

Vorige week werd ik verrast door het coronavirus. Binnen een paar dagen waren we alle drie positief. Inmiddels zijn we weer klachtenvrij en gaat het leven verder. Ik voelde me wel een paar dagen belabberd, maar dat heb ik wel vaker in de aanloop naar verkiezingen. En ik was toch verrast door de lage opkomst. Ik ga ook niemand meer oproepen om te stemmen, want de verkiezingen zijn nu voorbij. Verder werden we getroffen door de enorme winst van Waterland Natuurlijk. Van harte gefeliciteerd natuurlijk. Een mooie tweede plaats voor GroenLinks en CDA en VVD leveren beide een zetel in.

De Waterlandse politiek staat op haar kop. Ik hou daar wel van, maar nu heeft een partij gewonnen met wel drie standpunten waar ik tegen ben. De sporthal op het Marijkeveld, het hotel op het Hemmeland en de milieustraat in Katwoude. We moeten nu strategisch opereren, want ze kunnen dat niet allemaal binnenhalen. Plannen zijn prima, maar bakstenen moet je mee oppassen.

Kijk, het is ongelofelijk dat de gemeenteraad geen actieve herinneringen meer heeft aan haar belofte niet op het Marijkeveld te bouwen, maar goed. Een hotel op het Hemmeland is mogelijk nog erger, want ga je daar aan beginnen, dan kun je het hele Hemmeland wel opdoeken. Laten we nu eerst eens kijken of we het Galgeriet voor elkaar krijgen. Dan zien we daarna wel verder. We hoeven toch geen natuurgebied te verkwanselen voor iemands pensioenvoorziening?

En dan de milieustraat. Ik was daar aanvankelijk ook voor, maar sinds ik een nieuwe oude Volvo 240 heb kan de milieustraat mij niet ver genoeg zijn. Ik rij ook graag voor iemand anders, mocht dat nodig zijn. Maar even serieus, je gaat een prachtige plek om die zo broodnodige woningen te bouwen niet verkwanselen aan een onnodig gemeentespeeltje. Waanzin.

Goed, dat zijn dus de zaken die we de komende tijd moeten tegenhouden, met alle respect voor de democratie. Gelukkig hebben ze nog net geen absolute meerderheid en zullen ze toch ook moeten onderhandelen. Maar de vraag rijst wel: hoe natuurlijk is Waterland Natuurlijk met al die bouwplannen? Mijn tip: nee is voorlopig een heel acceptabel standpunt.

Ate Vegter, 19 maart 2022

Advertentie

1 Comment

  1. Ben het helemaal met je eens. Hoe groen is groen links en waterland natuurlijk als ze op die postzegel groen van de Oranjewijk een gigantisch gebouw willen zetten?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s