2492 Sneeuw

Het lenteweer is voorbij door een koufront vanuit westelijke richting. Voor morgen wordt sneeuw verwacht.
‘Papa, hoef ik niet te fietsen als het sneeuwt? Wil je Joy en mij dan brengen?’ vroeg Piep gisteren al.
‘Als het glad is mag je met de bus. Nee, dan breng ik jullie wel,’ verruimde ik gelijk mijn aanbod, want met all-weather banden in de sneeuw rijden zonder vierwielaandrijving leek mij opeens zeer avontuurlijk voor mij en de Volvo uit 1983. Toen ik ’s avonds naar de Zweedse serie Rebecka Martinsson keek, met die besneeuwde bergen op de achtergrond, zag ik in een ooghoek de kleine rode 240 moeizaam omhoog kruipen. ‘Dat is geen probleem,’ voegde ik er nog maar even nadrukkelijk aan toe, voordat ze een andere oplossing bedacht.

Zover is het allemaal nog niet. Het weer is stil en rustig en het enige kabaal komt van een paar eksters die een roek op z’n nek zitten en dat gaat er niet zachtzinnig aan toe. Met z’n drieën zitten ze er bovenop en pikken dat het een lieve lust is en met moeite weet de kauw zich te bevrijden, want ik weet ook niet precies of het nou een raaf is of een kraai. Dat heb je met die zwarte vogels. Ik heb wel een prachtig boek met alle vogels van West- en Midden-Europa, maar daar lig ik toch ook niet de hele dag in te neuzen. De enige vogels die ik ken zijn de papagaai, de flamingo en de strandloper. De groene halsbandparkiet zie je hier ook wel de laatste tijd en verder kun je wel wat zwaluwen en mezen afvinken, maar dat het gierzwaluwen zijn moet ik elk jaar van mijn broer vernemen, wanneer ze hier komen lunchen. Die kijkt meer naar de lucht dan op z’n bordje zal ik maar zeggen.

Verder is er nog een kleine ontwikkeling te melden in het poezenleven. Lilly gaat altijd naar binnen en naar buiten via de kattenluikjes, maar Tommy gaat bij de deur zitten tot je die opendoet. En nu doet Lilly hetzelfde. Gaat ook gewoon bij de deur zitten als ze naar buiten of naar binnen wil. Zo zie je maar dat poezen ook van elkaar kunnen leren en op ons vertrouwen. Dat geeft toch een wat hechtere huisband. Fijne dag!

Ate T.L. Vegter, 30 maart 2022

2 Comments

  1. Een nieuwsgierig aagje vraagje:

    Is de ondertekening ‘Ate T.L.’ ingegeven door het Tommy en Lilly verhaal?

    Gisteren was het W, dacht ik en ik was gehuld in raadselen. Maar ik vind het wel leuk!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s