2493 Kwetsbaar

De ouderdom komt met handgrepen, dat weet iedereen. Mijn zus had het me al aangeraden, op de wc en bij het bad en de douche. Zij kan het weten want ze is ouder dan ik en voorzichtiger. Ik ben meer iemand die tot actie overgaat als het kwaad al geschied is. Een paar weken geleden kletterde ik keihard op de grond bij het uit de douche stappen. Het eerste wat ik bedacht was dat ik niets gebroken had. Dat was maar goed ook, want buiten stond Lief te praten met de pakjesbezorger en die hadden de klap gehoord en ik lag daar in mijn nakende niksie. Niet dat dat zo erg is, maar je wil zo’n man ook niet in verlegenheid brengen. Gelukkig hoorde ik aan hun gesprek dat zij dachten dat er op straat iets gebeurd was, dus ik hield mij muisstil en stond zo voorzichtig mogelijk weer op. Je bent kwetsbaar als oudere, maar hoe ouder je wordt, des te sterker ben je toch?

Ook de jeugd is kwetsbaar. Maandag moest ik met Piep naar Sporthal De Seinpaal in Volendam voor een vaccinatie tegen de meningokokhalsbacterie. Die regelt hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging. Om allerlei redenen waren we het allebei vergeten. In de folder las ik in onleesbaar kleine lettertjes dat we ook op een andere tijd nog welkom zijn zonder daar over te bellen. Kennelijk willen ze niet dat iedereen op een andere tijd komt. Piep moest er wel om lachen en was opgelucht tegelijk, maar nu moeten we dus nog in april. Ook de jeugd is kwetsbaar en verdient onze bescherming.

Dat van die ouderen en kinderen geldt voor iedereen. We zijn allemaal kwetsbaar en weten ook niet waar we het zoeken moeten als onze gezondheid, ons huis, onze stad, ons dorp, ons leven bedreigd wordt. Het is goed dat er altijd mensen zijn die willen helpen, dat er een vaccinatieprogramma is er dat er winkels zijn waar je een handgreep kan kopen voor bij de douche. Hij zit er al op. Daar word ik blij van.


Ate H. Vegter, 31 maart 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s