2496 Zondag

Het is zaterdag 2 april. Het is koud voor de tijd van het jaar. Het gas is duur. Je hebt dat allemaal niet gelijk in de gaten, maar wanneer ik de werkkamer binnenkom merk ik wel dat we een paar weken geleden alweer besloten hebben de verwarming in de werkkamer dicht te draaien. Ook boven staan nu alle radiatoren uit. Ook koud, maar ik hou erg van een koude slaapkamer en een koud bed wanneer ik erin stap. Maar wanneer er boven gewerkt of gespeeld wordt zetten we hem wel aan.

Ik loop naar buiten om even een plaatje te schieten. Het is buiten nog kouder dan in de werkkamer, maar het is ook lekker fris, geen wind, maar wel een gretig wakker wordende zon die verwoede pogingen doet vanuit het ondergelopen Hemmeland boven de daken van de Niesenoortsburgwal uit te kruipen. Dat zal haar wel lukken. Het wordt een mooie dag.

Ik ben halverwege mijn koffie. Iedereen drinkt hier koffie uit het DE-servies, uit kopjes in verschillende maten, maar ik zelf drink altijd uit de plastic bekers. Daarbij heb ik een sterke voorkeur voor de kleuren geel, lichtgeel, oranje, roze, rood en paars. Ik vermijd zoveel mogelijk alle blauwe en groene kleuren, behalve donkerblauw, dat vind ik dan wel weer mooi. De ene dag kan ik beter leven met een kleur die ik niet mooi vind dan de andere. Op sommige dagen is het belangrijk en op andere dagen doet het er niet toe. Wel heb ik gemerkt dat ik de koffie van DE toch echt de lekkerste vind.

Piep gaat vandaag met Joy naar de markt. Ze heeft gisteren 61 cupcakes gebakken, via Facetime verbonden met Joy, die thuis koekjes aan het bakken is. Vandaag gaan ze alles verkopen ten bate van Oekraïne. Ze heeft een poster met vlag en tekst gemaakt. Het is mooi om te zien hoe dat helemaal uit henzelf tot stand komt en groeit tot een serieuze actie, met een aardig staartje, waarover later meer. Wij gaan straks even naar de rommelmarkt in de Broeker kerk. Vanmiddag gaat Piep naar tekenles in Artis en morgen is het alweer zondag. En morgen is vandaag.

Ate Z. Vegter, 3 april 2022

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s