2509 Een nieuwe tijd

Zal Ahmed Aboutaleb het aandurven om opnieuw het partijleiderschap van de Partij van de Arbeid te weigeren? Dat is de vraag die ons de komende tijd zal bezighouden. Natuurlijk is het ook interessant wie de volgende fractievoorzitter wordt, maar die eer kan Attje Kuiken toch bijna niet meer ontgaan. Zijn ze even af van al die vrijages met GroenLinks en kunnen ze orde op zaken stellen voordat Aboutaleb de partij bij de volgende verkiezingen weer zal doen opstoten in de vaart der volkeren.

Ik vind het wel jammer dat hoe heet ze ook al weer weg gaat. Ik vond haar direct aardig en vriendelijk en ik was het vaak met haar eens, maar werd op het laatste moment toch nog verleid door mevrouw Kaag, die mij tot nu toe nog niet teleurgesteld heeft, ook al heb ik gemeentelijk op een andere partij gestemd. Gelukkig leven we in een vrij Waterland.

Het zal nog wel even duren voor de knoop wordt doorgehakt. Aboutaleb zal het toch niet in zijn hoofd halen om al gelijk te zeggen dat hij niet beschikbaar is? Hij heeft nou wel lang genoeg in Rotterdam gezeten. Daar is de stad enorm van opgeknapt, maar nu is het land wel eens aan de beurt om te profiteren van zijn sympathieke kwaliteiten. Ik ken Ahmed nog vanuit de tijd dat hij wethouder was in Amsterdam en ik teammanager Werk en Inkomen. Ik zat zogezegd in zijn portefeuille en het was altijd een verademing om naar hem te luisteren.

Het zou echt fantastisch zijn als daar straks nog veel meer mensen van mogen genieten. Hij hoeft echt niet bang te zijn voor die kwajongens op rechts, want die beginnen tegen die tijd toch wel over de datum te raken. Het is nog maar de vraag of ze een frisse start van de PvdA überhaupt wel aankunnen. Eerlijk gezegd kan ik niet wachten tot het zover is, maar ik begrijp ook wel dat de tijd z’n beslag moet krijgen voordat er een taart gebakken kan worden.

Ate A. Vegter, 16 april 2022

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s