2523 Koningsdag

Ik trek mijn oranje sneakers aan en zet de wijzerplaat van mijn horloge op oranje. Dat kan allemaal tegenwoordig. Het belooft een prachtige dag te worden. Piep heeft de afgelopen dagen eindeloos veel armbandjes en kettinkjes geregen en die hangen nu allemaal keurig geprijsd aan een rekje. Verder heeft ze samen met Lief kleren uitgezocht die in de verkoop kunnen en ik heb een stapeltje boeken klaargezet. We slepen alles naar de Beestenmarkt waar de kindervrijmarkt opgebouwd wordt.
Aanvankelijk loopt het wat moeizaam, maar tegen tienen haal ik tompoezen en laten we ons de koffie van de Pitto goed smaken. Ik verkoop voor de buurman nog een waveboard en een masker waar ze vanaf willen en waar we nu toch weer iemand blij mee gemaakt hebben. Piep heeft geregeld dat mensen met een Tikkie kunnen betalen en dat helpt ook.
Aan het begin van de middag wordt de balans opgemaakt. Zesenzestig euro is een mooie omzet. Ze straalt bij het grote succes. Nu gaat Lief nog even met vriendinnen naar ’t Spil en ik zet Maastricht aan om te kijken hoe ons koningspaar het doet. De koning bokst zich langs het publiek en de koningin flaneert er lachend achteraan. Het ziet er prachtig uit en Maastricht heeft alles uit de kast gehaald om er een groot feest van te maken, met echte DJ’s en Rowwen Hèze. Ze zingen Het is een kwestie van geduld. De regie schakelt zorgvuldig bij de koning weg wanneer voor heel Holland Limburgs lult gezongen wordt zodat je niet kunt zien of hij dat meezingt.
Hij danst mooi mee op de muziek en af en toe gaan ook de armen nog de lucht in, maar hij haalt het natuurlijk niet bij Máxima, die elk feest met gemak naar grotere hoogten brengt. Zij is altijd vrij in sociale aangelegenheden en hij moet een beetje meegenomen worden. Daarin herken ik veel van mijzelf. Lief geniet volop van feestjes en borrels en ik ga graag wat eerder naar huis. Zo gaat het ook deze Koningsdag, wanneer we aan het eind van de dag bij vrienden een borrel drinken.

Ate Vegter, valencia, koninginnedag 2022

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s